Bicicliştii şi educaţia în trafic

Bicicliştii şi educaţia în trafic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unul dintre motivele pentru care mulţi dintre noi nu şi-au cumpărat încă o bicicletă este acela că Galaţiul nu este, nici pe departe, un oraş în care să te poţi plimba liniştit, pe două roţi, pe drumurile publice. Fie că e vina şoferilor care nu au răbdare, fie că la mijloc este şi lipsa de cultură rutieră a bicicliştilor, lucrurile ar putea sta mult, mult mai bine. Pe de o parte, e vorba despre educaţia participanţilor la trafic şi pe de altă parte, de investiţiile pe care Primăria ar trebui să le facă pentru a le asigura şi bicicliştilor condiţii mai bune în trafic. Am vorbit cu gălăţeni pasionaţi de plimbările pe bicicletă, care spun că vina pentru situaţia de la noi este împărţită.

„Sunt de acord că la noi situaţia nu stă aşa cum ar trebui, cu siguranţa bicicliştilor, în trafic. Eu sunt pasionat de „pedale” de mic. Nici nu-mi vine să cred că există copii care să nu-şi dorească o bicicletă. Şi odată ce ţi-ai luat, începi să-i duci dorul, atunci când nu o mai ai. E păcat că nu sunt condiţii mai bune în trafic. Nici şoferii nu au foarte multă răbdare, dar sunt şi biciclişti care greşesc. Cred că este o chestiune de educaţie, sau de lipsă a ei, de ambele părţi. Când ieşi în trafic trebuie să ai cunoştinţe minime de circulaţie, altfel încurci şi eşti un pericol pentru tine şi pentru ceilalţi. Ar trebui să avem loc cu toţii în trafic şi ar trebui să se facă mai mult pentru a asigura condiţii bune, în acest sens”, este de părere Daniel Miron (foto), în vârstă de 27 de ani.

„Poate că Primăria ar trebui să se implice mai mult pentru crearea unor bune condiţii de trafic. Spre exemplu, în alte ţări europene există benzi speciale pe străzi pentru biciclişti şi chiar autostrăzi speciale. La noi sunt doar acele benzi pe trotuar, pe Faleză, pe care oricum intră pietonii, considerând că tot biciclieştii sunt cei care nu au ce căuta pe trotuar. Şi este foarte posibil să aibă dreptate. Avem nevoie de spaţiu pe carosabil, nu pe trotuar, acolo unde se plimbă copii, spre exemplu. Consider că ar fi nevoie şi de câteva campanii de informare privind prezenţa bicicliştilor în trafic”. Este de părere Mihai Tabără.

Citit 1810 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2013 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.