Cum iei 250 euro pe hectarul de păşune

Cum iei 250 euro pe hectarul de păşune
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Proprietarii de păşune sau - în funcţie de drepturile primite prin contractul de concesiune - fermierul care exploatează păşunea poate primi aproape 250 de euro anual, pentru întreţinerea suprafeţei.

În cadrul Măsurii 10 numită „Agro-mediu şi climă”, se dau 142 de euro pe hectar, pe an, pentru „pajiştile cu înaltă valoare naturală”, prin intermediul Pachetului 1.

Sunt însă condiţii pe care fermierul trebuie să le îndeplinească pentru a primi aceşti bani: să nu erbicideze şi să nu pesticideze, să nu folosească nici măcar gunoi de grajd în exces, să nu cosească înainte de 15 iunie sau 1 iulie (în funcţie de mărimea suprafeţei), să aibă un număr restrâns de animale pe păşune (o unitate de vacă mare pe hectar – n.r.), să adune iarba cosită în cel mult două săptămâni, să nu însămânţeze decât în caz de urgenţă, să nu are şi să nu discuiască etc. Lista completă de îndatoriri ale fermierului o puteţi afla de pe siteul APIA sau consultând personalul instituţiei.

În combinaţie cu Pachetul 1, fermierul poate accesa şi Pachetul 2 (varianta 2.1. – lucrări manuale pe pajişti permanente utilizate ca fâneţe). Prin intermediul acestui pachet, respectând criterii similare cu cele din Pachetul 1, fermierul poate accesa încă 100 euro pe hectar, pe an.        

Citit 2703 ori Ultima modificare Duminică, 02 Aprilie 2017 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.