S-a întors lumea pe dos şi noi ne veselim!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a întors lumea cu susul în jos! Studenţii cer în stradă „poliţie!”, în timp ce generaţiile trecute se crucesc şi gândesc că au visat vremurile în care studenţia era sinonimă cu anarhia şi cu lupta împotriva autorităţii, în special a celei poliţieneşti… Şi mai mult, în timp ce studenţii strigă în stradă că vor poliţie, profesorii, spun la cursuri, că aceia din bănci pot pleca la protest, dacă vor, sub privirile nemişcate ale tinerilor care parcă nici nu aud rumoarea colegilor de afară care îşi cer drepturile…

S-a întors lumea cu susul în jos! În timp ce Galaţiul icneşte sub povara transporturilor ilegale de ţigări care intră în UE dinspre Răsărit, ministrul de Interne anunţă desfiinţarea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, de fapt, comasarea tuturor inspectoratelor de la Galaţi, Botoşani, Vaslui şi Iaşi sub o singură „umbrelă”, la Iaşi, evident! Iar măsura va conduce şi la reducerea numărului de poliţişti…

S-a întors lumea cu susul în jos! Porţile de intrare în parcurile reabilitate de primărie sunt sudate ca să nu strice copiii leagănele până la alegeri, iar uşile de intrare în UPU, la Spitalul Judeţean, se sudează ca să se mai reducă curentul creat prin secţie! Stau bolnavii în frig de 15 grade, pun medicii cearşafuri, pe post de paravan, să nu le îngheţe cazurile prin paturi. Vorbim de o secţie inaugurată cu mare fast, ministru şi cohortă de politicieni locali acum câţiva ani. Vara - saună, iarna-gheţărie, aşa a fost de la început secţia, ca să nu uităm şi poarta de intrare a salvărilor, aşa de scundă, încât nu toate ambulanţele pot trece pe acolo! De ani de zile stă UPU cu astfel de probleme şi nimeni nu face nimic. Că dacă ar face, ar trebui să şi explice, de la proiectant la executant şi cel care a plătit, de ce lucrarea este aşa de fără cap!

S-a întors lumea cu susul în jos! Ziua Naţională a României era să se sărbătorească doar în judeţ, nu şi în municipiu! Şi probabil că aşa s-ar fi şi întâmplat, dacă ieri nu ar fi intervenit cineva de Sus – mă rog, nu chiar de Sus, doar de pe la Bucureşti! – care să decidă că şi locuitorii municipiului ar trebui să sărbătorească 1 Decembrie. Aşa că vom avea paradă militară pe Brăilei.

Se aude însă că prezenţa la Galaţi a Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazu” are legătură şi cu înaintarea în grad  de comandor a preşedintelui CJ Eugen Chebac şi că suspendarea traficului rutier de pe Eroilor, de 1 decembrie, ar avea legătură mai mult cu acest lucru, însă, decât să exclamăm, din nou, (pentru a câta oară?) că s-a întors lumea cu susul în jos, mai bine să ne veselim!  Că nu e puţin lucru ca un ales judeţean – fie el chiar şi intrat deja în campanie electorală – a fost înaintat în grad!

Dacă însă acest program, adăugat pe ultima sută de metri nu s-ar fi stabilit, Ziua Naţională a României s-ar fi sărbătorit… oriunde numai în municipiu nu! Căci prefectul gândise o caravană care să străbată vreo patru comune şi cele două oraşe din judeţ, un fel de delegaţie, în frunte cu fanfara, la mijloc cu bieţii jandarmi alergaţi, în aceste zile, între Serbările Galaţiului şi pregătirile de 1 decembrie şi în coadă cu şefii instituţiilor descentralizate! De ce să le tulbure liniştea celor din Rogojeni sau tihna celor din Bereşti?

Uite-aşa, pentru că şi ei sunt români şi merită să sărbătorească, aşa, cu fast, Ziua Naţională, ne-au explicat autorităţile. O explicaţie de pe urma căreia aş putea concluziona că până acum, timp de 20 de ani, restul judeţului nu a sărbătorit cumva Ziua Naţională! Dar ce să vorbim?, până la urmă, chiar şi aşa, în această lume întoarsă cu susul în jos, în care fiecare are impresia că este mai deştept şi mai frumos decât celălalt şi cu siguranţă ştie să facă mult mai bine treaba celui de alături  dar niciodată pe a sa, proprie! – să ne veselim: vom avea paradă militară, aşa, ca la Bucureşti, cum nu am avut noi în ultimii 20 de ani!

Nu-i rău pentru un oraş care se pregăteşte de alegeri. Care vor avea loc la anul, tot prin noiembrie, amestecate, localele cu generalele, aşa cum îi stă bine unei ţări cu susul în jos! Vivat!   

Citit 1362 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2011 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.