Există şi profesionalism!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Numărul gălăţenilor implicaţi în activităţi de crimă organizată este, cu siguranţă, mult mai mare decât ne-ar plăcea să credem. Cazul fabricii de ţigări contrafăcute de la Tirighina, pe care poliţiştii au închis-o vineri, demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că banii negrii nu se fac doar în locuri izolate, pe coclauri, la adăpostul nopţii şi al tăcerii unor oameni simpli şi temători. Nu, averi fabuloase şi ilegale se pot aduna şi aici, sub ochii noştrii. De câte ori aţi trecut, în ultimele luni, pe lângă Tirighina, fără să bănuiţi că la doar câţiva metri de dumneavoastră funcţionează o afacere oneroasă de proporţii, de pe urma căreia infractori români şi străini îşi umplu buzunarele în defavoarea noastră, a tuturor celor care muncesc cinstit şi îşi plătesc impozitele la zi?

Singurii care au ştiut despre fabrica de ţigări şi despre dimensiunile impresionante ale afacerii puse la cale de infractori au fost poliţiştii, care nu au spus o vorbă. Timp de aproape cinci luni, au supravegheat în tăcere, zi şi noapte, 24 de ore din 24, fabrica ilegală şi reţeaua infracţională care o pusese în funcţiune. Sub coordonarea procurorilor DIICOT, poliţiştii de frontieră au colaborat cu cei de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ), cu membrii Biroul de Combatere a Crimei Organizate (BCCO), cu filiala locală a Serviciul Român de Informaţii (SRI),  cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) şi cu Garda Financiară, iar rezultatele muncii tuturor acestor profesionişti s-au văzut, la finele săptămânii trecute. Vorbim, poate, despre  mai  mult de o sută de oameni care şi-au făcut meseria fără greşeală. Operaţiunea de la Tirighina nu a vizat interceptarea unei cantităţi oarecare de ţigări şi arestarea unor simpli cărăuşi plătiţi la transport, ci stârpirea «cuibului» unei structuri de criminalitate organizată locală compusă din zeci de membri şi care avea ramificaţii până în Bulgaria şi, posibil, Republica Moldova şi Ucraina.

La circa 24 de ore de la momentul celor 20 de descinderi simultane desfăşurate de oamenii legii în întreg judeţul, cinci bărbaţi erau deja arestaţi, iar alte aproape 40 de persoane suspectate de implicare fuseseră audiate. Evident, treaba oamenilor legii nu s-a terminat, în acest caz. După atâta muncă şi un succes care merită evidenţiat, au cu toţii ocazia să ne demonstreze că, indiferent de structura din care fac parte, ştiu să meargă până la capăt atunci când e vorba să lupte împotriva celor care pun în pericol societatea gălăţeană.

Citit 1022 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2011 23:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.