Interesul poartă fesul. Şi nesimţirea la fel

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Toţi ne lovim, pe orice stradă am coti, de maşini parcate pe trotuar, pe spaţiu verde, la ieşirea din scară, pe aşa-zisele piste pentru biciclete. Da, ducem lipsă de locuri de parcare, dar trebuie să ţinem cont că avem şi parcări (cu plată sau fără), care sunt nefolosite din comoditatea unora dintre şoferi. Numai dacă ne gândim la noua parcare din Micro 19, construită în locul garajelor, şi care este mai mereu goală, pentru că proprietarii preferă să blocheze cu maşinile câte o bandă pe străduţele Strungarilor şi Laminoriştilor şi pe trotuarul din faţa Grădiniţei „Motanul Încălţat”, putem deduce că există nişte gălăţeni care sunt un pic certaţi cu bunul simţ. Este mult mai comod să parchezi maşina chiar în faţa blocului, fie şi pe trotuar, fie şi când ţi se cere să nu mai ocupi partea pietonală.

Acum vom lua un alt exemplu punctual. Strada Saturn. Angajaţii Ecosal lucrează la montarea stâlpilor pentru împiedicarea parcării autoturismelor pe trotuar de câteva săptămâni. Aproape că au terminat montarea lor, dar se lovesc de acelaşi impediment pe care l-au întâlnit şi cu câteva zile mai devreme - o maşină parcată pe trotuar. Chiar dacă proprietarul a fost rugat de către angajaţii Ecosal să îşi mute maşina de patru zile, acesta nu a părut „emoţionat” de rugămintea lor. Încă doi stâlpi montaţi, iar maşina ar fi fost blocată. Lucrătorii au realizat găurile pentru montarea stâlpilor şi au aşteptat ca Poliţia Locală să îl convingă pe om să vină să îşi mute maşina. Despre acest caz, CITEŞTE AICI - CLICK pentru detalii.

Avem nevoie de rugăminţi, invitaţii, escorte şi, eventual, amenzi, ca să facem ceea ce ar trebui să facem. La fel şi ca să evităm comportamente deranjante pentru vecinii noştri, pentru cei de lângă noi.

Dincolo de faptul că din cauza domnului în cauză orice pieton, orice părinte cu copil în căruţ, orice persoană cu handicap în scaun rulant ar fi trebuit să coboare în stradă ca să înainteze, acesta nu a catadicsit să îşi mute maşina nici măcar când se executa o lucrare de interes public, nici după ce a fost atenţionat. Nu mai este vorba nici de prevalenţa  interesului personal (acela de-a fi găsit un loc de parcare lângă casă), ci de proastă creştere, ca să fim blânzi în exprimare.

De indolenţă ar putea fi acuzaţi şi cetăţenii care şi-au „uitat” automobilele pe trotuare sau în parcări de luni de zile sau de ani. Rable ruginite, cu geamuri sparte, blochează zonele pietonale şi locurile de parcare. Măcar dacă ar fi rable abandonate numai în locuri permise, dar acestea sunt peste tot.

În anul 2014, au fost identificate 150 de autovehicule abandonate pe domeniul public. În urma notificărilor, aproximativ 120 de autovehicule au fost ridicate de pe domeniul public, iar restul au fost luate de Primărie şi duse în depozitul instituţiei. Ideea e că, pe lângă maşinile pentru care nu a fost plătit impozitul, mai sunt şi unele pentru care a fost plătit impozitul, dar rămân în continuare uitate prin diferite unghere ale oraşului, împiedicând traficul pietonal şi nu numai.

Ceea ce ne sufocă uneori nu este lipsa locurilor de parcare, ci pur şi simplu nepăsarea şi lipsa totală de respect faţă de ceilalţi. Iar pentru corectarea acestei atitudini, nici amenzile nu ajung.

Citit 1683 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2015 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.