Şomeri avem, dar cât de mult vor să muncească?

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ultimele date de la AJOFM Galaţi arată că în judeţul nostru sunt, în continuare, ceva mai mult de 18.000 de şomeri, dintre care trei sferturi sunt din mediul rural. Şi aici vorbim, ca de fiecare dată, despre cei înregistraţi în evidenţe, pentru că numărul real poate fi, evident, mult mai mare.

În ultimii ani, Galaţiul a rămas constant în ceea ce priveşte rata şomajului (între 8,5 şi 9 la sută) şi în ceea ce priveşte numărul şomerilor. De multe ori, cauza acestui fapt a fost lipsa locurilor de muncă, de altfel vizibilă şi pe la bursele organizate de AJOFM, când erau angajaţi doar câteva sute de oameni. E drept, în Galaţi nu se dau cele mai mari salarii din ţară, iar angajatorii vor, de multe ori, ca omul să facă trei munci pentru un singur salariu. Dar ce te faci atunci când angajatul îşi bate joc de locul de muncă?

Este şi situaţia celor de la Gospodărire Urbană, care de câteva luni tot caută să angajeze oameni pentru zona de spaţii verzi. Practic, oameni care să ştie să mânuiască o motocoasă, să cureţe iarba din urmă şi să lucreze în interesul cetăţeanului. Principala nemulţumire a directorului societăţii, Bogdan Ardean, nu este că oamenii nu vor să vină să muncească, ci că sunt complet lipsiţi de seriozitate. De altfel, acesta a declarat că sunt angajaţi ai Gospodărire Urbană, muncitori, care la ora 7,00 dimineaţa sunt deja ameţiţi de aburii alcolului, în condiţiile în care programul lor de lucru începe la 6,00.

Iar dacă mai punem la socoteală şi faptul că, atunci când sunt controlaţi pe teren, angajaţii societăţii Gospodărire Urbană sunt găsiţi tăind mai multă frunză la câini decât iarbă din zonele alocate, nu putem să nu ne întrebăm dacă vom reuşi să scăpăm vreodată de aceste cifre ale şomajului din judeţ.

O idee pentru cei care se ocupă de recrutare la Gospodărire Urbană ar fi, poate, să îi folosească pentru cosmetizarea spaţiilor verzi pe cei care se încadrează La legea 416, adică aproximativ 200 de gălăţeni. Asta pentru că, dacă e să dăm crezare legii, oamenii ăia sunt obligaţi să facă ore în folosul comunităţii pentru a-şi primi banii. Întrebarea este cât de mult îşi doresc acei oameni să muncească.

Citit 2188 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iulie 2017 01:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.