Vaccinul, cancerul societăţii moderne

Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Am evitat să vorbesc prea mult despre subiectul ăsta în ultimele luni. Nu am studii de specialitate, aşa că nu pot afirma cu certitudine dacă vaccinurile sunt cea mai bună ori cea mai rea variantă pentru copii şi adulţi deopotrivă. Cu toate astea, nu pot să nu observ cum zeci, sute, chiar mii de părinţi din toată ţara au ajuns la performanţa de a considera vaccinul nociv, doar pentru că unele studii de pe internet arată că acestea au efecte adverse, care pot afecta dezvoltarea vaccinatului, dar şi că pot duce, în cazuri rare, la apariţia altor boli. 

Potrivit unui material chiar din "Viaţa liberă", epidemia de rujeolă din România a dus la 8.800 de cazuri de îmbolnăvire şi la 32 de decese. În Galaţi, anul acesta, au fost depistate până acum 72 de cazuri de rujeolă. Şi, dacă ne gândim că din peste 5.000 de copii eligibili pentru vaccinare, au fost imunizaţi doar 809, avem o mare problemă. O problemă a lipsei de comunicare între medici şi pacienţi. 

Ce să mai spunem de cele 437 de refuzuri categorice? Părinţi fără nicio pregătire medicală, dar cu acces la internet şi, deci, la o avalanşă de studii făcute pe genunchi, de dragul accesărilor, spun NU hotărât atunci când vine vorba de vaccinarea copilului propriu. Pe motiv că unul dintr-un milion de copii vaccinaţi se poate alege cu efecte adverse. 200 de români au protestat, acum câteva săptămâni, în faţa Ministerului Sănătăţii, din cauza legii care ar urma să oblige părinţii să îşi vaccineze copiii. Printre ei, câţiva membri ai Bisericii, călugări care, tot fără pregătire medicală, îi îndeamnă pe părinţi să refuze vaccinarea, pentru a nu-şi arunca odraslele în "gheara ocultei mondiale".

Unde duc, până la urmă, toate aceste lucruri? "Un copil nevaccinat poate fi o victimă, dar poate fi şi un focar de infecţie pentru cei din jur", a explicat pentru "Viaţa liberă" dr. Liliana Moisă, directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică Galaţi. Asta înseamnă că şcolile şi grădiniţele pot refuza înscrierea copiilor care nu au vaccinurile făcute. Ceea ce, în final, duce la excluziune socială şi neadaptarea celui mic. Totul în baza unor studii de pe internet, neverificate, dar care oferă comoditate şi rezonează cu ideile, bune sau mai puţin bune, ale unora sau altora...        

Citit 4502 ori Ultima modificare Luni, 28 August 2017 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.