Vaccinul, cancerul societăţii moderne

Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Am evitat să vorbesc prea mult despre subiectul ăsta în ultimele luni. Nu am studii de specialitate, aşa că nu pot afirma cu certitudine dacă vaccinurile sunt cea mai bună ori cea mai rea variantă pentru copii şi adulţi deopotrivă. Cu toate astea, nu pot să nu observ cum zeci, sute, chiar mii de părinţi din toată ţara au ajuns la performanţa de a considera vaccinul nociv, doar pentru că unele studii de pe internet arată că acestea au efecte adverse, care pot afecta dezvoltarea vaccinatului, dar şi că pot duce, în cazuri rare, la apariţia altor boli. 
Potrivit unui material chiar din "Viaţa liberă", epidemia de rujeolă din România a dus la 8.800 de cazuri de îmbolnăvire şi la 32 de decese. În Galaţi, anul acesta, au fost depistate până acum 72 de cazuri de rujeolă. Şi, dacă ne gândim că din peste 5.000 de copii eligibili pentru vaccinare, au fost imunizaţi doar 809, avem o mare problemă. O problemă a lipsei de comunicare între medici şi pacienţi. 
Ce să mai spunem de cele 437 de refuzuri categorice? Părinţi fără nicio pregătire medicală, dar cu acces la internet şi, deci, la o avalanşă de studii făcute pe genunchi, de dragul accesărilor, spun NU hotărât atunci când vine vorba de vaccinarea copilului propriu. Pe motiv că unul dintr-un milion de copii vaccinaţi se poate alege cu efecte adverse. 200 de români au protestat, acum câteva săptămâni, în faţa Ministerului Sănătăţii, din cauza legii care ar urma să oblige părinţii să îşi vaccineze copiii. Printre ei, câţiva membri ai Bisericii, călugări care, tot fără pregătire medicală, îi îndeamnă pe părinţi să refuze vaccinarea, pentru a nu-şi arunca odraslele în "gheara ocultei mondiale".
Unde duc, până la urmă, toate aceste lucruri? "Un copil nevaccinat poate fi o victimă, dar poate fi şi un focar de infecţie pentru cei din jur", a explicat pentru "Viaţa liberă" dr. Liliana Moisă, directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică Galaţi. Asta înseamnă că şcolile şi grădiniţele pot refuza înscrierea copiilor care nu au vaccinurile făcute. Ceea ce, în final, duce la excluziune socială şi neadaptarea celui mic. Totul în baza unor studii de pe internet, neverificate, dar care oferă comoditate şi rezonează cu ideile, bune sau mai puţin bune, ale unora sau altora...        

Citit 4158 ori Ultima modificare Luni, 28 August 2017 19:01

14 comentarii

 • postat de Alina Lupu
  Miercuri, 30 August 2017 09:07
  "5.000 de copii eligibili pentru vaccinare, au fost imunizaţi doar 809, avem o mare problemă. O problemă a lipsei de comunicare între medici şi pacienţi. Ce să mai spunem de cele 437 de refuzuri categorice? "

  Logica matematica

  Din ce cauza nu sunt vaccinati cei 3754 copii (5000-437(refuz categoric) -809 vaccinati din cauza Ministreului sau influentei malefice a celor 437 refuzuri categorice???a?
  --Cei 437 reprezinta 8,74 % din totalul copiilor elegibili la vaccinare restul reprezinta responsabilitatea Ministerului sanatatii ..si cu toatea astea articolul se concentreaza pe 8 % din vina nu pe cei 75% care reflecta capacitatea organizatorica a statului roman!! Asta nah ca sa parem jurnalist destept...Hey...scrieti articole cu cap va rugam frumos...
  Asta e si legea vaccinarii pana la urma:))..
  0
  7
  Raportează
 • postat de Irina M
  Marți, 29 August 2017 23:11
  Dumneata esti jurnalist? Nu pari! Ceea ce relatezi , relatezi din auzite! Nu ai fost acolo si nu ai de unde sa stii ca au fost in jur de 1000 de persoane din care 70% cel putin aveau copii afectati de vaccinuri. Unii mai putin, doar efecte temporare si altii cu copii decedati. Iti garantez ca daca ai fi fost acolo si i-ai fi ascultat nu ai mai fi dormit o saptamana si nu ai mai fi scris aberatia asta de articol!
  0
  10
  Raportează
 • postat de Teodora
  Marți, 29 August 2017 21:49
  Acestea sunt argumentele cu care incercati sa ne convingeti? Ca vezi Doamne statul si doctorii (cu bonus 25 de lei per vaccin executat) vor binele copiilor nostri chiar mai tare decat il vrem noi care i-am adus pe lume si care ne-am arunca in fata trenului pentru a-i salva? Nu mai au ei somn noaptea de grija copiilor mei? Nu, acum, pe bune, acestea sunt argumentele voastre? Cautati altele.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Lucian
  Marți, 29 August 2017 20:38
  În anul 2012, 38 de județe au raportat 197 de cazuri cu reacții adverse la BCG SSI, un vaccin fabricat de Statens Serum Institut din Danemarca. Un copil a murit. Raed Arafat a sistat vaccinarea, însă după numai opt zile a dat ordin ca ea să fie reluată, la indicațiile experților Organizației Mondiale a Sănătății și ai Centrului European de Prevenire și Control a Bolilor Transmisibile, veniți special în România. Anul următor, în 2013, 58 de copii au prezentat reacții adverse după ce au fost vaccinați cu BCG SSI. Cazurile au fost raportate din numai 29 de județe. După 7 luni de la vaccinarea BCG, un alt copil a fost diagnosticat cu tuberculoză.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Adrian Grigoriu
  Marți, 29 August 2017 20:08
  Pe cine infectează copilul nevaccinat?
  0
  8
  Raportează
 • Marți, 29 August 2017 17:26
  Domnule jurnalist, inainte de a jigni parintii care, cu MARE GREUTATE, au luat decizia de a nu-si mai injecta copiii cu actualele vaccinuri "sigure si bune", ar fi o dovada de responsabilitate si onestitate sa discutati macar cu cativa dintre acei parinti. Daca ati fi binevoit sa veniti si sa discutati cu cei care am participat la acel protest (aveti ocazia sa o faceti la urmatoarele proteste) ati fi aflat ca faceti un fals grosolan atunci cand sustineti ca parintii iau aceasta decizie "în baza unor studii de pe internet, neverificate". Aceasta afirmatie pe care o faceti este total falsa si cat se poate de mizerabila.

  Cititi macar acest studiu stiintific recent publicat, vedeti cine sunt autorii lui si spuneti-ne ce ati inteles dvs din acest studiu : https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11011-017-0077-2

  In plus, aveti responsabilitatea de a va informa si a afla cum CDC-ul din SUA a FALSIFICAT in mod intentionat un studiu stiintific realizat chiar de catre specialistii CDC : https://www.youtube.com/watch?v=LcN1bbnJ0A0

  Nu va e jena sa-i acuzati pe cei care, de cele mai multe ori de nevoie, se informeaza din cat mai multe surse OFICIALE in loc sa-i creada orbeste pe cuvant pe "incoruptibilii" din cadrul MS? Chiar nu va e deloc jena sa va comportati atat de iresponsabil din punct de vedere profesional?
  0
  13
  Raportează
 • postat de Parinte educat
  Marți, 29 August 2017 16:52
  Sa spun ca ma simt ofensat, e putin spus. Alegerea de a nu imi vaccina urmasii am luat-o ca urmare a articolelor de pe internet, da, dar selectate din jurnale medicale renumite si peer-reviewed (adica s-au uitat si alti specialisti pe acele articole inainte de publicare si si-au dat acordul). Pe scurt, stiu sa citesc si sa iau o decizie bazata pe fapte reale si demostrate stiintific. Ma intreb oare, de unde isi iau jurnalistii informatiile de multe ori? Nu de pe internet?

  Dar, cum spunea cineva mai jos, sezi mumos sa nu carecumva sa deranjam interesele BIG PHARMA!
  0
  11
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 29 August 2017 16:08
  Unui "educat"
  Copilul unuia nevaccinat are sub 2 ani, când se consideră că nu va intra în diverse colectivități mari, ci poate doar la creşă. Controversatul vaccin ROR se face la 2 ani împliniți şi este periculos datorită conținutului de conservanți periculoşi (glutamat de sodiu) precum şi a altor merale grele (mercur, aluminiu, ş.a.).
  Dacă sistemul imunitar al unui copil este puternic, susținut de o alimentație echilibrată, de un mediu curat, de calitatea apei folosite, atunci el nu se va îmbolnăvi. Dar dacă tu îi dai crenwurşti, preparate şi alte rahaturi care îți fac ție viața mai uşoară şi apă de la canal, dacă îl duci în locuri (cică special amenajate) pline de colb şi mizerie, atunci, da, dreptul copilului tău nevaccinat sunt de netăgăduit.

  Dacă se consideră că părinții care refuză vaccinul sunt needucați, atunci poate mă dumireşte careva şi să-mi spună câți medici şi farmacişti sunt cu adevărat pregătiți în domeniul virusologiei? Şi câți dintre ei ar semna că vaccinul o dată făcut, nu poate da efecte adverse permanente şi iremediabile?
  3
  18
  Raportează
 • postat de porcușor de Guineea
  Marți, 29 August 2017 14:57
  Nicicînd n-a fost STATU-PALMĂ-BARBĂ-COT (și-un pumn în gură) mai grijuliu cu starea de sănătate a cetățenilor, așa cum se dovedește în anul de grație 2017, cînd vrea să ne vaccineze pe toți, de mai multe ori, dacă se poate! Înalte rațiuni de stat, încolonarea cobailor!
  P.S. nici vorbă de interesele BIG PHARMA, ședeți mumos.
  6
  18
  Raportează
 • postat de @teacher
  Marți, 29 August 2017 10:53
  Inteligentule, de dreptul la viata al copilului meu încă nevaccinat ai auzit!? Și la ce mama pătrunjelului îți trebuie drept la educație dacă tot... Ramai??
  10
  10
  Raportează
 • postat de viper
  Marți, 29 August 2017 10:16
  florinele nu te da mare ca multi dintre cei ce sint impotriva sint oameni educati ,informati care stiu sa citeasca un prospect de vaccin au mai si citit din carti .cel putin ror este facut inutil pt ca bolile sint usoare pt copiii sanatosi .aia de zici ca au murit aveau alte probleme de sanatate asociate .nu mai vorbesc de cel hexavalent care zguduie un sugar de citeva kg si unde pui ca toate vaccinurile sint de import nu facute pt noi si nici in tara noastra .de ce iti e teama si tie si altora de cei nevaccinati daca voi ati facut cele cerute de minister inseamna ca nu sinteti nici voi comvinsi total de eficienta lor. sint de acord cu unele vaccinuri pt boli grave dar facute separat pt fiecare boala nu cocteil de cite 3 ori6 un lucru periculost pt ca au multe efecte adverse
  7
  27
  Raportează
 • postat de Teach
  Marți, 29 August 2017 07:45
  Florine, esti baiat destept, pacat ca nu ai copii.
  1. Eu mi-am vaccinat copii. Un parinte nu o sa accepte acel 1 la un milion deoarece statul nu isi asuma raspunderea pentru acel 1 la un milion. Totul e pe raspundetea parintilor. Toate aceste boli sunt tratabile. Ce pateste acel 1 sacrificat? Leguma? Trateaza pe asta. Din copil vioi tu ai accepta sa primesti de la medic dupa vaccin o leguma?
  2. Dreptul la educatie nu poate fi interzis asa ca inca nu pot opri copii nevaccinati sa intre in colectivitate.
  10
  25
  Raportează
 • postat de george
  Marți, 29 August 2017 01:04
  In ultimul articol era vorba de o fetita de 10 luni din Irak care a facut si rujeola la pedriatie, la Timisoara. Medicii au descoperit și că fetița suferea de malnutriție și retard psihomotor sever, leziuni ireversibile la creier.. Ce mai conteaza toate astea, o trecem la rujeola, cu nr 33.
  Pacat de un suflet nevinovat.
  Dumneavoastra, cei implicati, intelegeti ca ridicati suspiciuni si prin modul de prezentare a cazurilor ?
  Nu contest dar cred ca pot sa critic, ok?
  5
  21
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 29 August 2017 00:42
  Ai vorbit în loc să taci, d-le "jurnalist". Jurnalistul, in general, nu e acea persoană care relatează nişte fapte, fără niciun fel de părtinire? (Întrebare retorică)
  Indiferent dacă e vb de documentare de pe google sau fapte evidente la copiii din jur vaccinați, un părinte are dreptul de a alege ce consideră că e mai bine pt.odrasla sa. Nu statul ne creşte un copil bolnav, iar copilul în sine nu este o statistică bifată pt..concernele farma.
  Un editorial de genul "no comment", pt.cei care s-au obişnuit cu pumnul în gură, ciunga-n păr şi scuipat coji de semințe pe la colțuri de bloc.
  13
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.