Studenţii străini de la Dunărea de Jos, în vizită la Braşov

Studenţii străini de la Dunărea de Jos, în vizită la Braşov
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste 30 de studenţi străini, care studiază la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, au vizitat în acest weekend, pentru prima dată, Braşovul şi Castelul Bran. Aventura a fost pusă la cale de Serviciul de Relaţii Internaţionale şi Interinstituţionale şi Biroul "Erasmus+", care a dorit ca tinerii să se împrietenească şi să cunoască o mică parte din frumuseţile ţării în care îşi vor petrece următoarele luni de studenţie.

Internaţionalii au vizitat mai întâi Castelul Bran, unde au aflat adevărata poveste a Contelui Dracula, apoi au mers la Braşov, unde au vizitat centrul vechi, inclusiv Biserica Neagră. La final, s-au delectat cu priveliștea deosebită a oraşului, văzută de pe drumul care duce spre Poiana Braşov şi şi-au ridicat nivelul de adrenalină în Parcul Aventura din oraș. Vizita a fost un câştig şi pe partea culinară: tinerii au degustat meniurile tradiţionale româneşti, din care nu au lipsit sarmalele cu mămăligă, dar şi tochitura ţărănească. Studenţii s-au distrat şi au învăţat lucruri noi. "A fost o experienţă minunată. Munţii au fost superbi, mai ales acum, în culorile toamnei. Iar Parcul Aventura a fost o încercare pentru noi toţi", a declarat Ozbora Firat Yasar, studentă venită cu "Erasmus" de la Pamukkale University, Turcia.

"A fost frumos să vizităm castelul şi să aflăm lucruri noi despre istoria României. Apoi, vederea asupra oraşului de sus este cu adevărat spectaculoasă", a precizat şi Santos Vitalia Fortes, de la Polytechnic Institute of Braganca, Portugalia.

"Mi-a plăcut mâncarea. Totul a fost foarte bine gândit. Castelul e grozav, iar parcul a fost o experienţă foarte interesantă", a explicat şi Guney Aykut, de la Uludag University, Turcia.

"Organizarea acestor activităţi cu studenţii internaţionali şi naţionali - "Discover Romania", "Orientation days" - este oportună pentru crearea unor conexiuni între ei, cadrele universitare şi partenerii de afaceri din întreaga comunitate culturală şi economică. Astfel, li se oferă studenţilor străini posibilitatea să aprofundeze cultura românească şi să vadă cele mai recente schimbări şi evoluţii în societatea modernă. În plus, tinerii pot face schimb de idei şi pot profita din plin de resursele disponibile", a declarat Alina Capăt, şef Serviciu Relaţii Internaţionale şi Interinstituţionale. Genul acesta de activităţi sunt suportate din Fondul pentru Finanţarea Situaţiilor Speciale.

Citit 963 ori Ultima modificare Luni, 22 Octombrie 2018 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.