Sindicaliştii din Educaţie cer suspendarea examenului de Titularizare

Sindicaliştii din Educaţie cer suspendarea examenului de Titularizare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere ministrului Educaţiei Monica Anisie, printr-o adresă oficială, anularea examenului naţional de Titularizare şi ocuparea posturilor pentru anul şcolar următor prin suplinire. Adresa FSLI, datată 23 aprilie 2020, a fost trimisă ministrului Educaţiei, Monica Anisie, împreună cu modificările propuse de sindicate la proiectul de OUG care modifica definitivatul, obţinerea gradelor didactice şi titularizarea. Concret, sindicatele FSLI propun anularea sesiunii din acest an a examenului naţional de Titularizare.

Posturile sau catedrele rămase în continuare vacante sau rezervate se ocupă prin repartizare coordonată de inspectoratul şcolar pe baza notelor obținute la examenele de Titularizare din ultimii cinci ani. Contractele de muncă pe perioadă determinată de cel mult un an se prelungesc cu încă un an, pentru anul 2020-2021, se mai arată în textul trimis ministrului.

“Având în vedere starea de urgență, considerăm inoportun derularea concursului național unic de ocupare a posturilor didactice – imposibilitatea de a desfășura acest concurs în condiții de maximă siguranță pentru candidați. De aceea, concursul unic trebuie suspendat, iar toate posturile pot fi ocupate - pentru un an școlar – prin suplinire”, se arată în documentul citat.

Citit 3594 ori Ultima modificare Luni, 27 Aprilie 2020 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.