Deschiderea școlilor în format fizic rămâne de interes major

Deschiderea școlilor în format fizic rămâne de interes major
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică că "se păstrează" interesul pentru începerea școlilor din semestrul al doilea și că rezultatele testelor de secvențiere genomică la angajații școlii din Capitală suspecți că ar fi infectați cu noua tulpină britanică a coronavirusului vor apărea într-o săptămână, conform G4Media.

Ministrul a spus, într-o intervenție la Digi 24, că situația este îngrijorătoare, dar că încă nu este confirmată infectarea cu noua tulpină SARS-CoV-2. "Nu știm dacă vreunul dintre angajați este confirmat cu această tulpină. Au fost efectuate teste PCR pentru cei patru angajați, celelalte cinci persoane au fost testate cu teste rapide", a spus Cîmpeanu.

Întrebat dacă școlile vor începe în format fizic, în urma apariției unor cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului, mai contagioasă, ministrul a spus: "Interesul major pentru începerea școlilor se păstrează" și a apreciat că "scenariul hibrid s-a dovedit ineficient".

În privința recuperării materiei, ministrul a spus că este de dorit ca acest lucru să se întâmple începând cu luna februarie, odată cu reîntoarcerea copiilor în școală. "Avem un program (…) cu cinci ore, numărul mediu pe săptămână, vreme de 16 săptămâni, februarie - martie, aprilie - mai. (…) Dacă sunt cinci ore pe săptămână, e ușor de imaginat o oră în plus în fiecare zi, poate mai puțin, poate mai mult", a spus ministrul, adăugând că programul de recuperare a materiei va fi stabilit în urma evaluării făcute de fiecare cadru didactic.

Citit 1816 ori Ultima modificare Duminică, 24 Ianuarie 2021 16:44

1 comentariu

 • postat de Akbar
  Marți, 26 Ianuarie 2021 15:40
  5.13.223.***
  Ministrul Educatiei, probabil, habar n-are ca principalul consilier medical al Frantei, dnul Jean-Francois Delfraissy a descris noua tulpina ca fiind inceputul unei noi pandemii.
  Tot aceeasi Franta, a stabilit un protocol ce vizeaza testarea a peste 1 milion de copii si profesori intr-o luna, deoarece noua tulpina de coronavirus pare sa se raspandeasca mai repede printre copii. Franta nu recomanda inchiderea scolilor, insa adopta masuri si nu vorbe.
  1
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.