Pentru viermii din cutia de lapte, firma Risk - amendată cu 8.000 de lei

Pentru viermii din cutia de lapte, firma Risk - amendată cu 8.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Firma Risk din Brăila a fost amendată, ieri, de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului cu 8.000 de lei, deoarece, aşa cum am mai scris, s-au descoperit viermi într-o cutie de carton care adăpostea dozele de lapte destinate programului care se derulează în şcoli.

„Deşi de-a lungul timpului au mai fost semnalate nereguli cu privire la derularea acestui program de către firma Risk, niciodată ele nu au fost atât de grave ca acum. Este clar neglijenţă în distribuirea produselor, se putea vedea pata de mucegai de pe cutia de carton foarte simplu, astfel încât coletul să nu fie trimis mai departe”, spune comisarul-şef Carmen Tudor, care a fost personal la Şcoala din Cuza-Vodă, unde s-a descoperit neregula. Aceasta susţine că s-au verificat loturile de produse şi nu s-au mai descoperit şi altele care să fi fost depozitate şi distribuite necorespunzător. „Pentru că viermii au ajuns şi pe fanta unde se introduce paiul, ar fi putut infesta şi laptele, iar copiii ar fi putut căpăta toxiinfecţii alimentare. Amenda aplicată nu e maximă şi poate fi contestată în termen de 15 zile”, mai spune Carmen Tudor.
De la CJ, county-managerul Costel Fotea susţine că aşteaptă rezultatele analizelor din lapte pentru a vedea dacă se impun şi alte decizii. Acesta recunoaşte că se poate merge până la rezilierea contractului cu firma Risk.

Citit 2152 ori Ultima modificare Luni, 15 Octombrie 2012 23:24

4 comentarii

 • Miercuri, 17 Octombrie 2012 09:18
  Cutiile fotografiate sunt chiar cele de la Protectia Conssumatorului, adica cele care aveau viermisori pe margine. Sub protectia anonimatullui, iti permiti sa dezinformezi pe toate planurile, Adi...
  0
  0
  Raportează
 • postat de O mama
  Miercuri, 17 Octombrie 2012 00:31
  @Adi ... ilustratia este corecta, acesta este laptele livrat, iar pe cutii scrie La Dorna !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adi
  Marți, 16 Octombrie 2012 18:35
  Si voi, ziaristii lui peste prajit, de la, probabil, cel mai slab ziar local din tara, v-ati gandit sa ilustrati acest articol cu lapte de la "La Dorna" ca niste profesionisti ce sunteti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de O mama
  Marți, 16 Octombrie 2012 14:14
  Sant probleme si cu calitatea laptelui, multi copii din scoala unde invata copilul meu se plang de dureri de burta. Mai acum ceva timp s-a adus laptele stricat, acesta era acru. Chiar trebuie sa se intample ceva mai grav pentru ca cei in masura sa ia atitudine ? Laptele acesta este adus din Ungaria sub forma de pudra. Firma romaneasca il amesteca cu apa, il imbuteliaza si...asta-i mult laudatul lapte oferit copiilor nostri ! Si nu cred ca vreti sa stiti in ce conditii !!! Am o prietena care lucreaza la Braila pentru firma aceasta , mi-a spus sa-mi sfatuiesc copilul si cunostintele sa evite consumul acestuia.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.