Conferinţă Internaţională cu General Chair din Galaţi: Viorel Mînzu a reunit cercetători din 15 ţări

Conferinţă Internaţională cu General Chair din Galaţi: Viorel Mînzu a reunit cercetători din 15 ţări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Asociaţia Specialiştilor în Automatică, Calculatoare şi Inginerie Electrică au organizat, la Sinaia, în perioada 12-14 octombrie, Conferinţa Internaţională în Teoria Sistemelor, Automatică şi Computing. Organizatorul general (General Chair) este profesorul universitar gălăţean Viorel Mînzu, care recunoaşte că nu a fost uşor: „Este o mare încercare să organizezi o conferinţă internaţională sub egida unei organizaţii ştiinţifice şi profesionale precum Institute of Electrical and Electronics Engineering (IEEE), cosponzorizată tehnic de Control Systems Society (CSS). Trebuie respectate nişte proceduri şi obţinute anumite certificări pentru a se asigura calitatea ştiinţifică şi organizatorică a conferinţei, ce are ca domeniu automatica, teoria sistemelor şi computing”.

Calitatea de General Chair se obţine, după cum aflăm de la profesorul Mînzu, ”prin depunerea unui dosar de candidatură la IEEE şi CSS, unde este analizat ştiinţific şi aprobat sau nu. Să nu uităm şi de răspunderea enormă legată de organizarea unei astfel de manifestări, unde sunt implicaţi sute de oameni: autori de articole, membri ai Comitetului Internaţional de Program şi recenzori care analizează fiecare lucrare şi dau sau nu girul de prezentare a articolelor propuse la conferinţă. Pe lângă acestea, mai sunt şi alte multe procese care trebuie controlate”.

Impactul conferinţei este, anul acesta, mai mare decât în celelalte ediţii, fiind vorba despre 134 de lucrări prezentate de cercetători din 15 ţări: „Mândria noastră este că avem somităţi internaţionale, din SUA, Germania, Belgia, Franţa, Olanda, care au acceptat să onoreze conferinţa şi care prezintă prelegeri în sesiuni plenare. Această audienţă se datorează şi  faptului că lucrările vor fi indexate într-o bază de date a IEEE şi cele mai bune lucrări selectate vor fi publicate şi în două reviste ISI”, ne mai spune profesorul Mînzu, mulţumind, totodată rectorului UDJG, profesor Iulian Bîrsan, pentru sprijinul acordat în organizare şi colegilor săi de la Departamentul de Automatică şi Inginerie Electrică, şef lucrări dr. ing. Marian Barbu şi prof. dr. ing. Sergiu Caraman, a căror contribuţie în reuşita conferinţei a fost esenţială.

Citit 1890 ori Ultima modificare Marți, 16 Octombrie 2012 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.