Universitatea "Dunărea de Jos" şi-a instalat un pian numai după ce presa a pus întrebări

Universitatea "Dunărea de Jos" şi-a instalat un pian numai după ce presa a pus întrebări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Întâmplător sau nu, un pian cumpărat în 2011 de Universitate a fost montat abia ieri în Aula Magna, după ce "Viaţa liberă" s-a interesat de soarta lui

Un pian cu coadă Samick în valoare de 36.000 de lei a încăput, în sfârşit, pe mâna studenţilor de la Facultatea de Arte, după ce a zăcut aproape un an pe unul dintre holurile Universităţii „Dunărea de Jos”. Cumpărat la sfârşitul anului trecut, pianul a rămas sigilat în cutie până ieri, când, imediat după ce „Viaţa liberă” s-a interesat care este situaţia acestui bun, a fost instalat pe scena de la Aula Magna.

Dimineaţă pe hol, la prânz instalat

Ieri dimineaţă, am făcut o vizită în Corpul M al Universităţii „Dunărea de Jos” pentru a vedea dacă pianul e la locul său, pe hol. La ora 11,30 era în aceeaşi poziţie ca şi în urmă cu câteva luni. Am luat legătura cu conducerea Universităţii în ideea de a ne oferi informaţii cu privire la motivele care au făcut ca pianul să nu poată fi folosit multă vreme după achiziţionarea lui. Răspunsul a fost unul neaşteptat. „Pianul este, în acest moment, montat în Aula Magna, unde va fi la dispoziţia studenţilor de la Facultatea de Arte pentru diverse activităţi, inclusiv concerte”, ne-a declarat telefonic Bogdan Nistor, de la Serviciul de Comunicare al Universităţii „Dunărea de Jos”. Cu alte cuvinte, după ce a stat nefolosit timp de un an, pianul, deloc ieftin şi mai mult decât necesar în procesul didactic, a fost instalat abia după ce presa s-a interesat de soarta lui.

Aştepta investiţii la scenă

Din câte se pare, explicaţii ar fi. Iniţial, se dorea ca scena de la Aula Magna să fie ceva mai complexă, urmând, potrivit unor planuri mai vechi să mai sufere ceva modificări. Astfel, pianul a fost păstrat sigilat pentru a nu mai fi mutat odată ce ar fi fost instalat. Din motive economice, modificările la scenă nu au mai primit aprobarea conducerii Universităţii, astfel că s-a decis, în ultimă instanţă, instalarea pianului în actualele condiţii.

Citit 1795 ori Ultima modificare Luni, 29 Octombrie 2012 21:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.