Parteneriat ecologic: Sculpturile de metal, curăţate de studenţi şi elevi

Parteneriat ecologic: Sculpturile de metal, curăţate de studenţi şi elevi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zeci de studenţi de la Facultatea de Mecanică, alături de elevi de la Colegiul Tehnic "Traian Vuia" au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la o acţiune de curăţare şi estetizare a spaţiilor din jurul sculpturilor de metal de pe faleză. În ciuda ceţii şi a frigului, elevii şi studenţii, însoţiţi de şef lucrări Paraschiv Spiru şi de profesoara Nicoleta Cernat, au strâns o mulţime de crengi uscate şi gunoaie, încercând să ofere o altă privelişte celor care se plimbă prin zonă. Pe lângă scopul propriu-zis de a igieniza zona, acţiunea s-a dorit a fi un model de promovare a voluntariatului şi a ideii de parteneriat între instituţiile de învăţământ superior şi licee. "Facultatea de Mecanică este înfrăţită cu Colegiului Tehnic Traian Vuia şi desfăşoară în parteneriat, din luna martie 2012, un proiect de consiliere şi orientare în carieră care presupune o varietate de activităţi comune: vizite ale elevilor la facultate, întreceri sportive la tenis şi fotbal, participare la sesiuni de comunicări ştiinţifice cu lucrări în tutoriat studenţi - elevi, activităţi de voluntariat, concursuri profesionale", au declarat organizatorii.

Citit 1986 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2012 18:04

8 comentarii

 • postat de smecher
  Miercuri, 21 Noiembrie 2012 16:05
  e bun ca se ocupa cineva dar se mai poate salva ceva fiindca dobitocul asta de durbaca intre 1992-2000 a distrus galatiul a ajuns o ruina mie si rusine ce era odata si ce este acum mie jena scarba de acest oras in care traiesc mii de oameni treaba asta trebuia facuta de mult si gandita pe deasupra da a avut cine sa faca ca dumitru nicolae a tacut ca moaima n-a zis nimic atmosfera mormantala la el nu altceva eu cred ca el se plimba prin galati nu facea ceva pentru oras ca sa zic asa ca altfel nu-mi explic de ce nu a facut nimic pana sa vina marius stan
  0
  0
  Raportează
 • postat de galateanca pedigri
  Miercuri, 21 Noiembrie 2012 13:53
  Domnule Yo,bodegile plutitoare sint necesare.Un suc pentru mine,o bere ptr sotul meu,oricind sint binevenite vara!Barjele plutitoare nu strica mediul,altfel unde sa iti astimperi setea?E si pitoresc,pe apa,ca doar sintem fericitii locuitori ai DunariiAveam si nava Capatain,cu curse pe Dunare,dar nu mai este...Cind vin prietenii la noi la Galati,vor plimbare cu vaporul,vor Dunare,vor entertein...Asa,cu o bodega pe apa,scapam si noi mai ieftin!(decit nimicNu ma mai supara si tu!
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Miercuri, 21 Noiembrie 2012 10:43
  Felicitari pentru initiativa! Astfel de activitati ii vor responsabiliza mai mult pe copii, ii vor invata sa aprecieze, sa respecte lucrarile de arta si , de ce nu, sa fie mai gospodari. Cand se vor plimba pe faleza vor sti ca acolo, intr-un coltisor de parc, au contribuit cu ceva sa-l faca mai curat, mai frumos. Si aceste activitati tin de educatia copiilor, pentru ca asa cum se formeaza asa vor fi si la maturitate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Yo
  Marți, 20 Noiembrie 2012 20:09
  ADYtza74 mai du-te tata la scoala si te mai "cultiva". Invata ce e aia sculptura, cu ce se mananca, inainte sa vomiti comentarii stupide.
  BRAVO celor de la Ecosal!! Au ajuns copiii nostri sa presteze munca destinata lor! Si platitta din banii nostri! Faleza arata groaznic ca dupa bombardament. Copiii Galatiului sa faca curat si sa igienizeze zona?? Sa le dam banii de curatenie copiilor. Primaru ce dracu' face? Nu trece pe acolo? Nu vede in ce hal arata singurul loc de promenada din Galati? Au ajuns kitsch-urile alea de bodegi plutitoare si neplutitoare de pe malul bietei Dunari (cu aprobari date ilegal in schimbul a zeci de spagi/favoruri consistente) sa ne reprezinte orasul cu imaginea lor hidoasa in toata presa nationala si internationala! Rusine! Alesilor, apucati-va dracului odata de treaba!
  0
  0
  Raportează
 • postat de him
  Marți, 20 Noiembrie 2012 17:03
  "Estetizarea" propriu-zisa a avut loc cand ziaristul Tuca a parasit locul respectiv.....desi vaga impresie e ca nici nu a fost acolo, a primit o poza si cateva randuri scrise ca de obicei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sorin Cozma
  Marți, 20 Noiembrie 2012 16:22
  @ADYtza74 - arta, muzica clasica sau literatura nu sunt pentru toti cocalarii. Du-te mai bine si sparge seminte in fata blocului la o sticla de votca cu tovarasi tai manelisti. Dispari inapoi in lumea ta inutila si obscura unde viata se deruleaza intr-o singura directie: umplutul stomacului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Diana
  Marți, 20 Noiembrie 2012 16:17
  Felicitari pentru initiativa. Acele piese sunt patrimonil prin care orasul nostru este unic in Europa! Ele ar trebui si revopsite si ar schimba mult in bine fata orasului nostru muncitoresc!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Marți, 20 Noiembrie 2012 15:54
  Adunatura aia de fier vehi sudata la un loc si gaurita cu autogenu din loc in loc e "SCULPTURA" ? Ar trebui curatata de tot faleza de jegurile alea de feratanii.Daca si asta e arta.....
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.