Miza pe prostie: Un site de fiţuici promite succes la Bacalaureat

Miza pe prostie: Un site de fiţuici promite succes la Bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un magazin online care promite să treci cu bine probele de bacalaureat prin „metoda fiţuicii” are mai mulţi fani pe Facebook decât toate universităţile din Galaţi şi Bucureşti la un loc


În pragul examenelor, oferta metodelor de copiat propuse elevilor s-a diversificat. Cu 12 lei, candidaţii pot comanda o cărticică-fiţuică pentru română, matematică, fizică, chimie, informatică, istorie sau geografie. În funcţie de valoarea comenzii, lor li se promit reduceri, cadouri sau transport gratuit. Deţinătorii magazinul online spun că realizatorii acestor „kit-uri de prim ajutor pentru bacalaureat”, ceva mai mari decât o cutie de chibrituri, ar fi cadre didactice, deşi nu se ştie care sunt acestea.

Candidaţilor la bacalaureat li se spune că pot face o afacere bună înainte de examen, dar nu li se aminteşte nimic despre camerele de supraveghere din săli. Sau despre faptul că, dacă sunt prinşi copiind, nu mai au dreptul să dea examen timp de două sesiuni.

„Sincer, oricum nu cred că le vor fi de folos, cel puţin în ce priveşte disciplina matematică, deoarece, pe lângă formulă, ei trebuie să scrie la examen şi rezolvarea. Trebuie să mizăm şi pe faptul că observatorii de la examene îşi vor face treaba. Oricum, fiţuicile sunt inofensive, marea fraudă este aceea când se cunosc subiectele dinainte”, spune profesorul Romeo Zanfir, director adjunct la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”.

 

Citit 1984 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2013 09:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.