La clasa a II-a, MEDALIE de AUR la un concurs internaţional de MATEMATICĂ

La clasa a II-a, MEDALIE de AUR la un concurs internaţional de MATEMATICĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şcoala Nr. 29 şi Şcoala Nr. 11 sunt singurele din Galaţi care au participat la concursul internaţional de matematică IMAC. Concursul este unul foarte serios, corectarea lucrărilor se face la Bucureşti.

Cel mai frumos rezultat din Galaţi a fost obţinut de un elev de clasa a II-a, care deşi are numai 8 ani, a scris nu mai puţin de şase pagini cu raţionamente şi explicaţii matematice corecte, motiv pentru care a primit medalia de aur. Este vorba de Andrei Maftei, de la clasa a II-a B, învăţătoare Gherghina Lungeanu.

„Toţi elevii care au participat la acest concurs serios sunt de lăudat, pentru că, în timp ce alţii se jucau, ei au stat câte două ore şi jumătate să rezolve cu răbdare nişte subiecte deloc uşoare, dar frumoase”, spune învăţătoarea copilului, Gherghina Lungeanu.

Pe lângă Andrei Maftei, au obţinut premiul I alţi cinci elevi de la Şcoala Nr. 29, de la clasa a II-a: Mihnea Bîrliba, Dragoş Platica, Mario Ciulei, Lidia Tuluş şi Giulia Andrei. Premiul al II-lea au primit Cristian Jitaru, Alexia Vasilache, Crina Gheorghiu şi Sabina Mititelu. Pe locul al III-lea s-au clasat: Răzvan Vlad, Ştefan Munteanu, Alexandru Momoiu, Ira Bubulica, Andreea Cojocaru şi Alexandra Pletea.

La clasa a III-a, de la Şcoala Nr. 29, Rareş Braşoveanu a luat premiul I, iar Elena Lefterache – premiul al II-lea. Locul al treilea a revenit elevilor Teodor Lepădatu, Iana Nastasiu, Olimpia Corcăcel, Maria Costache, Andra Angheluţă.

La clasa a IV-a, premiul al II-lea a fost câştigat de elevii gălăţeni Rareş Ţapu, Bianca Negrău, în timp ce Teodora Aron şi Daria Hărăbor au primit premiul al III-lea.

Citeşte şi despre altă gălăţeancă premiată la internaţionalele de matematică:

Citit 4671 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iunie 2014 10:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.