O PROFESOARĂ din Galaţi a SCRIS pentru ziarul britanic „The Guardian"

O PROFESOARĂ din Galaţi a SCRIS pentru ziarul britanic „The Guardian"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

De peste 15 ani de zile, Corina Alice Sîrbu este profesor de limba engleză şi se dedică în totalitate acestei profesii. Cu un stil aparte de predare, a reuşit de-a lungul timpului să-i facă pe elevi să iubească limba lui Shakespeare. Se bucură enorm când adolescenţii reuşesc să obţină note mari la examene, sau când vede că pot purta o conversaţie în  engleză.

Articolul apărut în celebrul ziar „The Guardian”, din Marea Britanie, a avut ca temă satisfacţiile şi dezamăgirile din cariera unui profesor. Cum a a ajuns gălăţeanca să-i fie publicate gândurile? „Primeam mereu pe email ştirile din <The Guardian> şi, la un moment dat, mi-a atras atenţia un concurs. Cei de la ziar au publicat anumite întrebări cum ar fi <Care a fost cel mai bun moment din cariera de profesor? Dar cel mai neplăcut?>, sau <Ce ai învăţat de la elevii tăi>, întrebări la care putea răspunde orice profesor din lumea asta. Asta am făcut şi eu. Am avut marea surpriză să câştig concursul şi să-mi văd publicate răspunsurile”, ne-a povestit Corina Sîrbu.

"Învăţ şi de la elevi cum să predau"

În articol, dăscăliţa din Galaţi susţine că cel mai frumos moment din carieră a fost acela când unul dintre „copiii” săi a câştigat trofeul pentru „cel mai bun vorbitor de limba engleză”, în cadrul unei tabere internaţionale din Bulgaria. Iar cel mai neplăcut: „Când cel mai slab pregătit elev a ridicat mâna, în timpul orei. Am crezut că ştie răspunsul corect. De fapt, voia să-mi ceară voie să meargă la toaletă. Am fost foarte dezamăgită de el”, a scris profesoara pentru "The Guardian". Profesoara recunoaşte că elevii ei sunt cei mai buni "sfătuitori" în metodele pe care le aplică şi că un profesor bun învaţă, la rândul său, de la elevi: "Învăţ şi de la elevi cum să predau: dacă îi văd că sunt plictisiţi de o anumită activitate, o schimb, dacă elevii sunt atraşi de o altă acţiune, încerc să o dezvolt şi să o fac cât mai atractivă".

În prezent, Corina Alice Sîrbu este profesor de limba engleză la Colegiul Naţional „Costache Negri” din Galaţi.

CITEŞTE ŞI: Prietenie şi sacrificii/ Familii unite de pasiunea copiilor pentru dans sportiv (FOTO)

 

Citit 8755 ori Ultima modificare Marți, 12 August 2014 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.