Examen de admitere simulat la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi

Examen de admitere simulat la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

110 tineri din Galaţi, Brăila şi Bacău au simulat examenul de admitere la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi. La iniţiativa Societăţii Studenţilor Medicinişti din Galaţi (SSMG), s-a organizat şi anul acesta, la sediul facultăţii, un examen menit să-i familiarizeze pe viitorii candidaţi cu condiţiile şi cerinţele unei probe de admitere.

Deşi pe listele iniţiale erau 150 de absolvenţi de liceu, au susţinut proba doar 110, ponderea cea mai mare fiind la specializările medicină şi farmacie. Pentru că testul a fost grilă, candidaţii au putut afla notele pe loc. Astfel, au fost cinci note de 10 la medicină şi trei note de 10 la asistenţă medicală.

20 la sută dintre cei care au participat la simulare nu au trecut testul. Cele mai mici note au fost la specializarea farmacie.

"Subiectele le facem noi. Am avut grijă să cuprindem toată materia. Condiţiile de examen au fost identice cu cele reale, iar supravegherea şi corectarea au fost asigurate tot de noi", a declarat Ionica Nistor, preşedintele SSMG. Societatea Studenţilor Medicinişti din Galaţi este o organizaţie independentă, non-guvernamentală şi apolitică ce numără 2.300 de studenţi gălăţeni.

Citit 8804 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iulie 2015 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.