Acuzată de rele tratamente aplicate minorului, dar lăsată în libertate

Acuzată de rele tratamente aplicate minorului, dar lăsată în libertate
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

UPDATE. Tania Mitu, femeia de 23 de ani din Galaţi care şi-a lăsat fetele să moară de foame în casă, va fi cercetată în libertate. Asta după ce judecătorii de la Judecătoria Galaţi au respins cererea de arestare preventivă. Deşi este acuzată de săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, faţă de Tania Mitu nu s-a luat nicio altă măsură. Decizia judecătorilor nu este însă definitivă, putând fi atacată de procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, cei care instrumentează dosarul. 


Femeia care şi-a abandonat cele două fete în mizerie şi le-a lăsat să moară de foame a ajuns în faţa anchetatorilor. Femeia, care era plecată la Bucureşti, a revenit în oraş şi a fost audiată, ieri, la Secţia 1 de Poliţie. La audieri a ajuns şi soţul femeii, tatăl celor două fete.

După ore întregi de audieri, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, s-a decis schimbarea încadrării juridice a faptei faţă de tânăra de 23 de ani. Astfel, dacă ieri era acuzată de abandon de familie, acum femeia este acum acuzată de rele tratamente aplicate minorului, iar procurorul a dispus reţinerea ei pentru 24 de ore. „Tânăra de 23 de ani a fost depistată în cursul zilei de astăzi şi condusă la poliţie la audieri. Tot în cursul zilei de astăzi a fost schimbată încadrarea juridică a faptei din cea de abandon de familie în cea de rele tratamente aplicate minorului, iar femeia a fost reţinută pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca mâine Parchetul să o prezinte instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, ne-a declarat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Dacă tânăra a plecat cu cătuşe la mâini de la audieri, soţul ei a ieşit ca un om liber, dar a refuzat să mai stea de vorbă cu presa, cel mai probabil în sarcina lui fiind reţinută complicitatea la infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului.

La Secţia 1 de Poliţie a ajuns şi Mihaela Abraşu, vecina celor doi tineri, cea care a reuşit să le salveze pe cele două fetiţe abandonate în casa plină de mizerie, pentru a prelua lucrurile tinerei. „Era la Bucureşti, m-a sunat şi mi-a spus că a plecat să se omoare, să se arunce de pe un pod. Mi-a recunoscut că nu iubeşte copiii, că nu are instinct de mamă. Mi se pare normal că a fost reţinută, iar tatăl ar trebui să fie lângă ea pentru că toate lucrurile sunt împărţite, aceeaşi vină o are şi el. Fata cea mică murea dacă eu nu o luam de acolo, nu se poate aşa ceva”, ne-a spus Mihaela Abraşu, care ne-a mărturisit că este dispusă să le ia pe cele două fete în grijă numai să nu mai fie lăsate în grija celei care le-a dat viaţă. 

În timp ce tânăra de 23 de ani a ajuns în arestul IPJ, iar soţul ei s-a întors, cel mai probabil, la spital, fetele au rămas în grija medicilor, iar starea lor de sănătate este acum mult mai bună.

Citit 10831 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 August 2018 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.