Mincinosul mincinoşilor, deghizat în comisar

Mincinosul mincinoşilor, deghizat în comisar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Comisar închipuit, un gălăţean îi amenda pe moldoveni şi confisca ţigări * Disperaţi, basarabenii  l-au reclamat pe nesătulul „poliţist” la agenţii comunitari de pază la Piaţa Basarabiei * Logodnica lui ştia că tânărul este „pompier” *

Pretindea că este comisar de poliţie şi dădea „amenzi” în stânga şi în dreapta. Mai mult: confisca ce bunuri îi plăceau mai mult, adică ţigările moldoveneşti.

De fapt, asupriţii noului baron Münchhausen, adică ai gălăţeanului Silviu Dobre (FOTO 1), de 25 de ani, erau chiar vecinii noştri basarabeni. La târguit în piaţa căreia i-au dat numele, moldovenii făceau un ban mai mult sau mai puţin cinstit, dar cu „Huştiu. Comisarul Huştiu” nu mai era de trăit.

Teroare în piaţa Basarabiei

Ulciorul nu merge de multe ori la apă: „Silviu Dobre, de 25 de ani, se îmbrăca în civil, dar avea o legitimaţie eliberată de ˝PJC˝ - nu de IPJ, cum ar fi fost normal -, cu care demonstra că este comisar de Poliţie”, declară un agent comunitar.

Cu această legitimaţie şi făcând uz de alte acte false – „amenzi” sau „drept de comercializare eliberat pe o perioadă de 30 de zile”, gălăţeanul îi teroriza pe moldovenii veniţi pentru negoţ cinstit şi contrabandă mică în Piaţa Basarabiei, din Micro 17.

Oamenii erau nevoiţi să plătească amenzi inventate sau să scoată de sub tejghele, pentru „confiscare”, ţigările aduse la negru, de  peste Prut.

Nu poliţist, ci victimă a interlopilor brăileni

Când nu au mai putut suporta amenzile venite încontinuu de la „comisarul Huştiu”, basarabenii au zis că, din două rele, mai bine să recurgă la cea de care sunt siguri că este legală.

„Individul a fost reclamat de oamenii din piaţă, fiind prins la sfârşitul săptămânii trecute. Avea asupra lui legitimaţia falsă şi nişte chitanţiere falsificate”.

„A fost adus la sediul Poliţiei Comunitare, unde a început să spună că este obligat de un clan interlop din Brăila să se dea drept om al legii”, detaliază sursele.

„Cum, nu este pompier?!”

Venită după logodnic, la sediul Poliţiei Comunitare, o tânără gălăţeancă a fost şocată să afle că bărbatul cu care era împreună de o bună bucată de vreme, nu era cine îi spusese că e.

„Pe fată a minţit-o şi i-a spus că este pompier. În final, tânărul şi hârtiile găsite asupra lui au fost predate Secţiei 3 Poliţie, pentru continuarea cercetărilor”, încheie agentul comunitar.

Ce carieră!

Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei: „Gălăţeanului i-a fost făcut dosar penal pentru uzurpare de calităţi oficiale”.

Aşa s-a încheiat saga noului baron Münchhausen. După ce a fost, pe rând, vajnic comisar de Poliţie, victimă a interlopilor brăileni şi pompierul salvator al iubitei lui, lui Silviu nu îi mai rămâne decât să se facă politician. Dacă nu o fi deja.

Citit 2542 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.