PSD acuză politizarea alocării fondurilor bugetare în teritoriu. „O umilință pentru autoritățile publice locale”

PSD acuză politizarea alocării fondurilor bugetare în teritoriu. „O umilință pentru autoritățile publice locale”
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, alocarea a peste 876 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, unor primării. Banii sunt pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului 2020.

Sumele alocate unităților administrativ-teritoriale din județul nostru totalizează 6,779 milioane lei, însă modul de distribuire a acestora a atras nemulțumirea social-democraților gălățeni. Într-o conferință de presă organizată vineri, 18 decembrie, președintele executiv al Organizației Județene a PSD Galați, Costel Fotea, s-a arătat profund indignat de situația creată, precizând că este vorba despre o zi tristă pentru administrația publică locală.

”În Hotărârea de Guvern dată de liberali, banii românilor sunt împărțiți pe criterii politice, mai exact în funcție de culoarea politică a primarilor care conduc localitățile”, a afirmat Costel Fotea, cu mențiunea că primăriile PNL au primit de la 350 de mii de lei în sus, în timp ce restul comunelor, unde edilii-șefi provin din alte formațiuni politice, în special de la PSD, doar câte zece mii de lei, ceea ce reprezintă o umilință pentru aceste autorități publice locale.

Menționând că, în linii mari, situația se repetă, având în vedere și alocările făcute în urmă cu trei luni, Costel Fotea a afirmat că PSD va face plângere penală tuturor celor care au avizat actul normativ, iar toate primăriile nedreptățite vor face contestație în contenciosul administrativ pentru modul de stabilire a acestor sume.

”Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată pe vremea guvernării PSD, atunci când repartizările se făceau pe criterii foarte clare, cum ar fi numărul de locuitori, fără discriminări politice, cum, de altfel, sunt și recomandările Curții de Conturi”, a adăugat președintele executiv al PSD Galați, apreciind că o astfel de abordare, cum este cea din prezent, aparține unui guvern meschin și iresponsabil. Toate acestea se petrec, după cum am aflat din conferința de presă organizată de social-democrații gălățeni, în contextul în care numeroase primării din județ au serioase dificultăți de funcționare în această perioadă.

Citit 2368 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 02:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.