Prima stație de epurare din zona Movileni-Cosmești

Prima stație de epurare din zona Movileni-Cosmești
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Continuă lucrările derulate de operatorul regional Apă Canal SA în județ pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare, precum și pentru protejarea resurselor de apă. Investiția de peste 230 milioane de euro, bani europeni obținuți în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014 - 2020, are în vedere extinderea rețelei de apă și canalizare în peste 20 de localități (Galați, Tecuci, Berești, Berești-Meria, Movileni, Cosmești, Șendreni, Braniștea, Independența, Matca, Piscu, Tudor Vladimirescu, Fundeni, Smârdan, Pechea, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Liești, Ivești, Umbrărești, Barcea, Drăgănești), precum și pentru construirea de la zero a mai multor stații de tratare a apelor uzate menajere.

"După ce în ultimele luni au fost rezolvate problemele majore cu apa din Vânători, specialiștii din domeniu au reușit să pună în funcțiune și prima stație de epurare a apelor uzate menajere din zona Movileni (Tecuci) și Cosmești, mai ales că lucrările la infrastructura de apă și canalizare sunt destul de avansate în cele două localități", a precizat președintele Consilului Județean Galați, Costel, Fotea, pe pagina de Facebook.

Noua stație este dotată cu multiple instalații și echipamente pentru epurarea apelor uzate menajere, conform normelor de mediu ale Uniunii Europene. Astfel, apa care ajunge în râul din zonă este curată, cu beneficii pentru sănătatea populației, dar și pentru mediul înconjurător.

La momentul semnării proiectului, în decembrie 2017, durata contractului a fost prevăzută a fi de 105 luni, respectiv până la data de 31.12.2023.

Citit 1832 ori Ultima modificare Marți, 31 August 2021 23:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.