Reînvestire pentru Gabriel Panaitescu

Reînvestire pentru Gabriel Panaitescu
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

UPDATE. Joi dimineață, 20 ianuarie 2022, a avut loc a doua învestire de prefect la Galați din ultimele șapte zile. Repus în funcție după o decizie a instanței, nedefinitivă, dar cu caracter executoriu, Gabriel Panaitescu s-a reîntors la conducerea Instituției Prefectului, odată cu depunerea jurământului.

”Fie că este vorba de situații de urgență generate de vremea severă, fie că este vorba de gestionarea ordinii publice sau a situației generate de pandemia de COVID-19, trebuie să oferiți un răspuns articulat și prompt pentru restabilirea climatului de normalitate, precum și o alocare judicioasă a resurselor de la nivelul județului. Este nevoie, de asemenea, de o bună cunoaștere a problemelor din județ și a legii, dar și de o bună colaborare cu toate celelalte autorități” a declarat cu această ocazie subsecretarul de stat din Ministerul de Interne, Gheorghe Sorescu.


Gabriel Panaitescu se întoarce la conducerea Prefecturii * Situația ușor rocambolescă de la Prefectura Galați a luat o nouă turnură, miercuri, 19 ianuarie. Prin Hotărâre de Guvern (HG), prefectul Claudiu Gavril, numit în urmă cu doar o săptămână, cu sprijinul PSD, a fost demis pentru a se respecta o decizie a Curții de Apel Galați. Este vorba despre suspendarea executării HG 937 din 9 septembrie 2021, prin care Gabriel Panaitescu a fost demis, la acea vreme, de Cabinetul Cîțu.

Urmare acesteia, Gabriel Panaitescu se reîntoarce la conducerea Instituției Prefectului după aproximativ patru luni de zile, fiind a patra oară când ocupă această funcție de reprezentare a Guvernului în teritoriu.

Reamintim faptul că sentința instanței gălățene nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs, însă are caracter executoriu.

CITIȚI ȘI: Situațiile de urgență, pietre de încercare pentru prefecții gălățeni

Citit 3722 ori Ultima modificare Joi, 20 Ianuarie 2022 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.