Promisiuni pentru Sărbătorile Galaţiului: Distracţie mai multă, de aceiaşi bani

Promisiuni pentru Sărbătorile Galaţiului: Distracţie mai multă, de aceiaşi bani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vestea bună: concerte de calitate şi fără comercianţi ambulanţi la A-uri * Vestea proastă: fără maşini pe Faleză, timp de o săptămână!? *

Gălăţenilor li se promite o distracţie mai mare, în acest an, de Serbările Galaţiului, decât anul trecut, deşi, oficial, de la bugetul local se va aloca aceeaşi sumă de bani.

„Însă, în afară de acel buget, care va acoperi cheltuielile tradiţionale, cele ale spectacolului pentru copii, cele cu premiile municipiului Galaţi etc, eu, personal, mi-am propus să mai atrag, din sponsorizările firmelor private din oraş, între 10 şi 15.000 de euro, cu care să pot asigura finanţarea pentru măcar două concerte de calitate”, a declarat, ieri, viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco.

Acesta nu a vrut să anticipeze trupele care vor veni să le cânte gălăţenilor de serbările oraşului, însă a lăsat să se înţeleagă că nu va fi tristeţea de anul trecut.

Şi nici mizeria din 2009, am putea spune, având în vedere că vicele spune că toţi vânzătorii ambulanţi nu se vor mai  înşira, ca mărgelele (ieftine şi urâte!) pe aţă, de-a lungul Brăilei.

„La Potcoava de Aur va fi doar Târgul Meşterilor Populari, organizat de Centrul Cultural. În oraş nu vom mai da autorizaţie pentru vânzarea, la  măsuţe, în zona A-urilor, ci vor fi autorizate doar căsuţe-tip, care se vor amplasa în Ţiglina I, între strada Saturn şi Regiment 11 Siret şi la Hotel Turist, unde vor fi şi spectacole”.

„Pentru activitatea de comerţ stradal, pentru care, deja, s-au acordat 400 de licenţe, se va rezerva Faleza Superioară, între Viva şi Biserica Sf. Precista, până la Elice…”.

„Pe această porţiune se va închide circulaţia rutieră, de pe 26 noiembrie până pe 2 decembrie… Până atunci însă, încercăm să finalizăm lucrările de pe străzile Gării şi Bălcescu, pentru a se fluidiza circulaţia…”, a mai spus viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Acesta a lăsat, totuşi, să se înţeleagă, că decizia privind interzicerea circulaţiei auto pe Faleză atâta timp (aproape o săptămână!) ar putea suferi încă modificări…Şi chiar ar trebui, spunem noi, în condiţiile în care oraşul este şi aşa blocat de lucrările de pe străzi!

Citit 2501 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.