FOTO Convoiul cu maşinile blocate la Cuca a ajuns la Galaţi

FOTO Convoiul cu maşinile blocate la Cuca a ajuns la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 15.00 - Coloana de maşini cu persoanele care au rămas blocate, în zăpadă, seara şi noaptea trecută pe DN 24 D a ajuns în jurul orelor 14.30 la Galaţi, în faţa coloanei aflându-se mai multe utilaje de deszăpezire.

 

Deşi autorităţile locale au dirijat, aseară, pasagerii din maşini în primăria din Cuca, nu toate persoanele au fost de acord să îşi părăsească autovehiculele. În total, de ieri până astăzi la prânz, 148 de persoane s-au adăpostit la Primăria din Cuca. Autorităţile de aici le-au oferit ceai şi pâine şi au improvizat mai multe paturi pe care să se odihnească. În jurul prânzului, coloana de maşini a plecat către Galaţi, cu utilaje de deszăpezire în faţă. O parte din maşini au ales drumul Cuca-Rediu-Pechea către DN 25, iar o parte a ales drumul DN 24 D, Cuca-Galaţi.  

Potrivit prefectului, în prezent nu mai sunt oameni blocaţi în trafic, în zăpadă, deşi pe drumurile din judeţ sunt 60 de maşini abandonate. 


 

UPDATE 13.25 - Potrivit declaraţiilor prefectului, prezentate în cadrul videoconferinţei care se desfăşoară la Prefectură, în prezent sunt 60 de maşini blocate în trafic - abandonate - şi un drum naţional şi 9 drumuri judeţene sunt blocate. „În prezent nu sunt oameni blocaţi în iarnă, pe drumuri. Coloana de maşini cu cei 148 de persoane care au stat la Cuca şi Vârlezi se îndreaptă către Galaţi, anticipez că ea va ajunge la Galaţi într-o oră. Am aflat în timpul videoconferinţei că avem un blocaj şi la podul de la Tişiţa, în legătura cu E 85, la Tecuci, urmează să se intervină şi acolo”, a declarat prefectul Paul Florea.   


 

UPDATE - În prezent se desfăşoară, la Galaţi, videoconferinţa, condusă la Bucureşti de secretarul de stat MAI Mihai Capră, fostul prefect al Galaţiului. Discuţiile se referă la situaţia localităţilor înzăpezite din ţară. 

 


 

În jurul orei 12.00, coloana de maşini cu persoanele care au înnoptat la Cuca s-a pus în mişcare, către Galaţi, cu utilajele de deszăpezire în faţă, a declarat prefectul Paul Florea.  Pentru aducerea, la Galaţi, a celor 144 de persoane care au petrecut noaptea la primăria Cuca,  nu este nevoie de intervenţia în forţă sau de folosirea tancurilor cu şenile, aşa cum a sugerat premierul Emil Boc, a adăugat prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea.

„Situaţia este sub control şi ne bucurăm că din această dimineaţă, de la ora 8.30, nu mai avem cazuri de persoane blocate în maşini, în zăpadă. În urmă cu doar câteva minute, ISU ne-a anunţat că a plecat către Galaţi coloana de maşini cu cei 144 de oameni care au înnoptat la primăria din Cuca. Adjunctul ISU Galaţi ne-a asigurat că sunt utilaje suficiente de deszăpezire, mai ales că acestea au finalizat şi aducerea la Vârlezi a încă şapte persoane care au rămas blocate în cursul nopţii, în apropierea localităţii. Din cele şapte, patru au refuzat să plece din propriile maşini, însă trei au mers la primăria Vârlezi. Apreciam că situaţia este sub control şi se acţionează atât pentru deblocarea DN 24 D cât şi a celor 9 drumuri judeţene blocate, pe care încercăm să reluăm circulaţia măcar pe un singur fir Deja de azi dimineaţă, când erau 13 drumuri judeţene blocate, s-au deblocat patru. În următoarele două ore vom lua dacă vom închide accesul pe mai multe drumuri judeţene, pentru a evita ca oamenii să rămână blocaţi în trafic, în zăpadă" ”, a declarat prefectul Paul Florea.

Citit 7284 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2012 22:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.