80 de poliţişti de Frontieră - membri de sindicat şi lideri – s-au întâlnit ieri la restaurantul de la parterul turnului de televiziune. Scopul? „Vrem să acţionăm instituţia în justiţie pentru suspendarea efectelor juridice ale Ordinul 129 din 23 iunie 2011”, a declarat Eugen Stan, lider sindical al SNPPC (Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual) pentru Poliţia de Frontieră Galaţi.
Acces interzis în instituţie?
Durând o oră şi jumătate, întâlnirea de ieri s-a încheiat la ora 12,00 liderul de sindicat afirmând pentru „Viaţa liberă”, că după consultările cu avocaţii va deschide acţiune legală împotriva IPF (Inspectoratului Poliţiei de Frontieră) Galaţi.
Felicia Trofin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră: „IPF nu comentează această activitate, ea desfăşurându-se în afara instituţiei”.
„Nu am fost lăsaţi să ne întâlnim în instituţie. Şi nu am vrut să ne adunăm în curte şi să iasă discuţii, de aceea am fost în restaurantul de la parterul Turnului de televiziune”, spun surse din cadrul Poliţiei de Frontieră.
Disponibilizarea a 10 la sută din personal
Publicat în Monitorul Oficial din 27 iulie 2011, Ordinul 129 priveşte aprobarea Procedurii-cadru privind organizarea şi desfăşurarea examenului pentru departajare în vederea numirii în funcţie a personalului, ca urmare a aplicării măsurilor de reorganizare instituţională la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Vă reamintim că, la IPF Galaţi, 86 de persoane se pregătesc să fie disponibilizate, conform declaraţiilor reprezentantului instituţiei:
„Nu s-a stabilit încă ce posturi vor fi scoase la concurs, dar vor fi afectate cam toate sectoarele, în mod proporţional. Cel mai devreme concursul se va ţine la sfârşitul lunii iulie. Data nu a fost încă stabilită, existând diverse consfătuiri în acest sens, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră”, spunea vineri Felicia Trofin.
În judeţul nostru, IPF are 860 de angajaţi, restructurările afectând astfel 10 la sută dintre aceştia.