Incendii la sfârşit de săptămână: A început sarabanda coşurilor de fum

Incendii la sfârşit de săptămână: A început sarabanda coşurilor de fum
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În acest weekend, nu mai puţin de patru case au fost afectate de incendii, ce au avut ca principală cauză coşurile de fum curăţate necorespunzător. Cronologic vorbind, primul incident de acest fel a avut loc în după-amiaza zilei de vineri. La locuinţa situată pe strada Dogăriei, la numărul 56, au ars zece metri pătraţi de acoperiş. "Incendiul a fost lichidat în aproximativ jumătate de oră. Din fericire, nu au existat victime", ne-a declarat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Focuri şi în judeţ

Tot vineri a ars şi o locuinţă din comuna Fundeni, sat Lungoci. Acolo, pagubele au fost mult mai însemnate decât cele înregistrate la Galaţi. "Au ars 20 de metri pătraţi de acoperiş, două uşi, dar şi un dulap. Incendiul s-a produs din cauza coşului de fum", a mai precizat Eugen Chiriţă. În aceeaşi zi a fost afectată şi o locuinţă din Tecuci. Sâmbătă a avut loc un incident similar şi la Corod. Locuinţa lui Gheorghe Vătavu a fost cuprinsă de flăcări, incendiul distrugând 25 de metri pătraţi de acoperiş, patru ferestre, dar şi 12 metri pătraţi de plafon.

Sfaturile pompierilor

Odată cu răcirea vremii, cresc riscurile producerii de incendii la locuinţe, din cauza sistemelor de încălzire defecte sau neutilizate corespunzător. Drept urmare, pompierii gălăţeni ţin să le reamintească cetăţenilor câteva reguli şi recomandări de care trebuie să ţină seama pentru a evita producerea unor tragedii.

„Premergător sezonului rece şi pe timpul acestuia, pentru asigurarea prevenirii şi stingerii incendiilor este necesară: verificarea instalaţiilor de încălzire, repararea şi curăţarea sobelor şi coşurilor pentru evacuarea fumului; instruirea persoanelor care răspund de aprinderea şi stingerea focurilor; verificarea stingătoarelor (de toate tipurile), umplerea lor cu încărcătură de iarnă sau protejarea acestora împotriva îngheţului; verificarea instalaţiilor de alimentare cu apă şi protejarea lor împotriva îngheţului; pregătirea uneltelor pentru deszăpezirea drumurilor de acces la sursele de apă, la intrările în cladiri şi în depozite etc.; evitarea supraîncălzirii sobelor, prin căldura radiată acestea putând aprinde obiectele din apropiere”, a declarat Eugen Chiriţă.

Citit 1218 ori Ultima modificare Duminică, 16 Decembrie 2012 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.