Lucrări interminabile pe cea mai „lungă” stradă din lume. Constructorul a fost penalizat!

Lucrări interminabile pe cea mai „lungă” stradă din lume. Constructorul a fost penalizat!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Strada Sălişte ar trebui să intre în cartea recordurilor ca fiind strada cea mai lungă din lume, altfel nu înţelegem de ce, după doi ani de la începutul lucrărilor, nu este finalizată nici acum.

În noiembrie 2011, Atlas câştiga contractul scos la licitaţie de către Primăria Galaţi pentru lucrări de modernizare a două loturi de străzi din Valea Oraşului, în valoare de 5,5 milioane de lei. Lotul I cuprindea străzile Gloriei, Sculpturii, Canalului şi Vidra, iar Lotul II străzile Daciei, Sălişte, Sulinei, Ghecet şi Elicei. Modernizarea consta în lucrări pentru conducte de alimentare cu apă, lucrări de construcţii de canalizări de ape pluviale, lucrări de construcţii de fundaţie şi de îmbrăcare a autostrăzilor şi a drumurilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache, lucrările la Lotul II, implicit la strada Sălişte, trebuiau finalizate la sfârşitul anului trecut. „Trebuiau predate la 1 decembrie”, ne-a declarat Costache. Aşadar, cu toate că exista un termen, SC Atlas SA nu a reuşit să onoreze contractul în timpul stabilit. În iarnă nu s-a mai lucrat, iar, acum, găurile, gropile, utilajele şi zgomotul au reapărut, spre disperarea locuitorilor care nu mai rezistă nici mizeriei şi nici nu îşi mai văd strada terminată. „Au fost cei de la ISPA, acum sunt cei de la Atlas, care nu ştiu cum lucrează, pentru că nu o mai termină. E mizerabilă. Vrem şi noi să vedem că este asfaltată, că se poate circula în mod civilizat”, ni s-a plâns unul dintre locuitori.

Penalităţi pentru nefinalizarea la termen

Se pare că termenul finalizării lucrărilor a fost prelungit până în iunie, dar Primăria speră că până la începutul lui mai, respectiv săptămâna viitoare, coşmarul oamenilor să se termine, iar drumul accidentat să arate a stradă. În acelaşi timp, firma Atlas nu a scăpat pentru această întârziere cu basmaua curată, ci a trebuie să plătească până în momentul în care se face recepţia, după ce Serviciul de Disciplină în Construcţii din cadrul Primăriei i-a aplicat penalităţi. „Pentru că nu s-a respectat termenul de finalizare, a fost o prelungire a termenului de şase luni cu penalităţi de 2 la sută din valoarea rămasă neexecutată”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Oricum, şi după momentul în care se va face recepţia lucrărilor, tot mai pot apărea hibe. Există o perioadă de notificare a defectelor, iar dacă se dovedeşte că Atlas nu şi-a făcut treaba cum trebuie, tot va mai trebui să remedieze, dar să sperăm că, dacă tot au întârziat atât cu lucrările, nu vor face treabă de mântuială, ca după două luni să deschidă iar şantierul.

Citit 2746 ori Ultima modificare Vineri, 26 Aprilie 2013 11:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.