Cel mai mare pod din Turcia va fi construit cu oţel de la Galaţi

Cel mai mare pod din Turcia va fi construit cu oţel de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

ArcelorMittal Galaţi va furniza câteva zeci de mii de tone de tablă groasă necesară construirii unui pod în Turcia, a anunţat directorul general al combinatului siderurgic, Bruno Ribo. Este vorba despre un pod care va fi construit în Golful Izmit, peste apele Mării Marmara. Potrivit informaţiilor disponibile pe internet, "Izmit Bay Bridge" este una dintre cele mai mari lucrări de infrastructură din Turcia. Pentru construcţia podului, ArcelorMittal Galaţi va livra în jur de 20-30 de mii de tone de oţel anual.

"Vă pot anunţa că avem un contract pentru furnizarea de tablă groasă necesară construirii unui pod peste apele Mării Marmara. Vom pune la dispoziţia constructorilor zeci de mii de tone de oţel pe an pentru această construcţie", a declarat Bruno Ribo, CEO al ArcelorMittal Galaţi. Combinatul siderurgic gălăţean nu este singurul furnizor de oţel pentru realizarea acestui proiect, beneficiarul având contracte şi cu alte societăţi de profil, în special din Turcia.

Beneficiarul proiectului "Izmit Bay Bridge" este guvernul Turciei, iar lucrarea este una dintre cele mai complexe, zona în care este construit fiind expusă cutremurelor. Din acest motiv, podul suspendat a fost proiectat ca o structură din oţel şi beton. Oţelul de înaltă rezistenţă va fi folosit atât pentru suprastructura podului principal, cât şi în restul construcţiei, după cum arată datele publice generale legate de această lucrare.

Citit 4974 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Iunie 2013 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.