Barbarism în centrul Galaţiului / Mâna muzei lui Eminescu a fost zdrobită!

Barbarism în centrul Galaţiului / Mâna muzei lui Eminescu a fost zdrobită!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni noaptea, mâna falsă a muzei de la monumentul Poetului (muză cândva chiar profanată!) din Parcul Eminescu a fost smulsă, zdrobită şi aruncată la vreo 15 metri, conform procesului verbal de "luare în primire a mâinii" întocmit de poliţişti. După ce, în 2011, mâna cu făclie care înlocuia partea vandalizată fusese furată a 19-a oară, artefactul a rămas în păstrarea bibliotecii. Acum, deşi prinsă cu un colier de tablă acoperit cu flori, mâna a fost distrusă!

„S-a întâmplat în plin centru! E o mare, mare ruşine! M-am săturat de astfel de acte de barbarism! Parcul a fost atât de animat vara aceasta şi am făcut "n" adrese la Primărie să se asigure paza celui mai vizitat monument de patrimoniu! Au pus cameră de luat vederi - n-are niciun efect. Am rugat să pună pază, dar au spus că nu pot asigura decât raiduri. Chiar nu mai preţuim ce avem? Sunt vandalizate repetat şi reflectoarele care luminează statuia. Nu vreau să păţim ca la Hliboca, unde statuia lui Eminescu a fost decapitată! Oraşul nu merită lucrări de valoare, pentru că nu există civilizaţie!”, susţine Zanfir Ilie, directorul Bibliotecii "V.A. Urechia".

Dacă statuia Victoriei din Samotrace este celebră fără cap şi braţe, poate ar trebui să lăsăm semnul nesimţirii necosmetizat, iar mâna muzei amputată, nu ghipsată. Dar soclul fisurat al statuii merită toată grija, căci s-ar putea să rămânem fără nimic!

Citit 2795 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2013 13:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.