Deşi noaptea se înregistrează cel mult 5 grade Celsius, Apaterm nu porneşte căldura în Galaţi

Deşi noaptea se înregistrează cel mult 5 grade Celsius, Apaterm nu porneşte căldura în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Potrivit prognozei meteo, vremea se va încălzi începând de sâmbătă, astfel că furnizarea de căldură a fost amânată * Vineri are loc o şedinţă de Consiliu Local în care se va dezbate problema încălzirii Galaţiului


Deşi temperatura din ultimele zile a scăzut destul de mult, Apaterm nu va porni deocamdată căldura în Galaţi. Potrivit oficialilor din Primăria Galaţi, condiţiile legale pentru a începe furnizarea de agent termic s-ar fi îndeplinit în noaptea care a trecut (miercuri spre joi), când s-au înregistrat pentru a treia zi consecutiv temperaturi sub pragul de zece grade Celsius. În plus, prognoza arată că şi în nopţile de joi spre vineri şi vineri spre sâmbătă mercurul din termometre va scădea sub zece grade.

Cu toate acestea, Apaterm nu va începe să livreze căldură. Şi asta din mai multe motive. Pe de o parte, prognoza meteo arată că de la sfârşitul acestei săptămâni se va înregistra o creştere a temperaturilor, maximele de săptămâna viitoare urmând să atingă şi 20 de grade Celsius. Pe de altă parte, până în acest moment nu a existat nicio cerere oficială de căldură din partea vreunei asociaţii de proprietari. "Până acum, Apaterm nu a primit nicio solicitare oficială din partea vreunei asociaţii pentru furnizarea de agent termic", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache.

Sunt în continuare probleme cu Electrocentrale

Din păcate, livrarea de agent termic în municipiul Galaţi în acest sezon nu depinde doar de condiţiile meteo. Nici până la această oră nu au fost clarificate condiţiile în care SC Electrocentrale Galaţi va furniza căldură către oraş. Şi asta din cauză că, în continuare, furnizorul de agent termic nu are semnat un contract cu furnizorul său de materie primă, Romgaz. Totul din cauza datoriilor care se înregistrează pe traseul asociaţii de proprietari - Apaterm - Electrocentrale - Romgaz.

Acesta este motivul pentru care Marius Stan a convocat pentru vineri o şedinţă de Consiliu Local, în care, cel mai probabil, urmează să se acorde un nou sprijin financiar către Apaterm, pentru ca Galaţiul să poată beneficia de căldură în această iarnă. În plus, susţine biroul de presă din cadrul Primăriei Galaţi, cel mai târziu săptămâna viitoare, reprezentanţii municipalităţii vor avea o întâlnire cu noua conducere a Electrocentrale, pentru a pune lucrurile în ordine pentru sezonul rece.

Primăria Galaţi continuă campania de convingere a proprietarilor şi a asociaţiilor să plătească din datorii pentru deblocarea situaţiei. Din păcate, potrivit datelor furnizate de Primărie, există nu mai puţin de 70 de asociaţii care, în luna septembrie, nu au plătit niciun leu către Apaterm.

Citit 3997 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2013 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.