Din cauza fierului vechi/ Scandal la demolarea garajelor de la Ancora

Din cauza fierului vechi/ Scandal la demolarea garajelor de la Ancora
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acţiunea de demolare a garajelor din zona Ancora a generat un adevărat scandal. După ce o firmă de specialitate a început demolarea garajelor, mai mulţi romi gălăţeni şi-au făcut apariţia în zonă şi s-au apucat de colectat fier vechi, în ciuda faptului că utilajele încă lucrau. Cum exista pericolul ca persoanele de etnie romă să fie accidentate, în zonă au fost trimise patrule formate din agenţi ai poliţiei. Romii nu şi-au abandonat activitatea nici după apariţia oamenilor legii, motiv pentru care a fost solicitat ajutorul detaşamentului de intervenţie rapidă din cadrul Poliţiei Locale.

"Poliţiştii locali au fost trimişi pentru a asigura zona. Am primit mai multe sesizări cum că la faţa locului a apărut un cetăţean care colecta fier vechi, fără să aibă autorizaţie. Acesta avea şi un cântar şi încerca să-i păcălească pe cei care colectau fierul să i-l vândă. O parte dintre cei care vindeau au primit bani, o altă parte nu”, ne-a explicat Mihai Manoliu, şeful Poliţiei Locale Galaţi.

Imediat ce au constatat că afaceristul de ocazie nu are nici acte, nici un cântar omologat, oamenii legii au confiscat întreaga cantitate de fier, dar şi banii pe care acesta îi avea şi urmau să ajungă la colectori. Ba mai mult, bărbatul a primit şi o amendă de 500 de lei.

Supărat că i-a fost stricată afacerea, bărbatul a cerut ajutorul rudelor, printre care se afla şi o femeie însărcinată. După ce poliţiştii au plecat din zona Ancora, afaceristul şi cei care i-au sărit în ajutor au urmărit duba prin oraş. La un semafor, romii au coborât din maşină şi au început să lovească maşina poliţiei, femeia însărcinată fiind folosită pe post de scut. În urma incidentului, fratele bărbatului sancţionat a fost dus la sediul Poliţiei Locale, unde a fost şi el amendat.

Citit 4106 ori Ultima modificare Vineri, 28 Martie 2014 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.