PRIMĂRIA Galaţi plombează pentru HALEP/ Zece tone de asfalt pentru „cârpeală” (FOTO&VIDEO)
Foto: Foto Mihai Angheluţă

PRIMĂRIA Galaţi plombează pentru HALEP/ Zece tone de asfalt pentru „cârpeală” (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel puţin 6.000 de lei ne costă să aibă străzile „faţă” pentru oficialii şi tenismenii care vin luna viitoare la Galaţi * Şi cârpeala e doar pe jumătate * TANCRAD descarcă asfalt înainte să încarce zăpada


La fel ca pe vremuri, când înainte de venirea cuiva de la „centru” se dădea cu var şi se atârnau fructe în pomi, Primăria plombează bulevardul George Coşbuc şi strada Alexandru Măcelaru, de la Patinoar până în Bariera Traian. Pe acest traseu vor circula oficialii meciurilor de tenis organizate la Galaţi pe 7-8 februarie, în cadrul Fed Cup, atunci când la Galaţi va veni să joace şi Simona Halep.

Miercuri, 21 ianuarie, toată ziua, muncitorii Ecosal au asfaltat la lopată şi minicompactor gropile dintre şina de tramvai şi carosabil. În ciuda traficului greu care tasa, în urma lor, peticele proaspete aburinde, muncitorii dădeau jos asfaltul dintr-o basculantă TANCRAD, parcată la loc ferit, şi apoi îl împrăştiau de zor printre bălţi, movile de zăpadă, noroi şi glumiţe de şantier la adresa aparatului foto. De la volan, şoferii prinşi în coada creată din cauza intervenţiei aveau numai cuvinte de reproş pentru asfaltarea de mântuială.

Ţine sau punem altul

Foarte siguri pe ei, lucrătorii ne-au explicat că degeaba ne facem probleme vizavi de calitatea reparațiilor Chiar coordonatorii lucrării ne-au asigurat că va ţine asfaltul turnat în asemenea condiţii. „Ţine dom'le, cum să nu ţină! Ţine trei luni de zile, are o altă substanţă... care ţine la îngheţ. Nu-i asfalt de vară!”

 

 

Am insistat totuși să ne spună ce tip de asfalt este. „BA 8!” (afalt de trotuare, n.n.). Când, contrariați, le-am atras atenția că aceasta este mixtură pentru trotuare, acolo este trafic greu și  peste două-trei săptămâni s-ar putea să nu mai fie zare de asfalt în acele gropi, ne-au răspuns netulburați:. „Punem altul!” Împăciuitori apoi: „Ce vrei, frate, dacă trăieşti în România, astea-s condiţiile...”

O cârpeală...

Directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu, ne-a confirmat că asfaltul se toarnă pentru drumul oficialilor până la locul de cazare, hotelul Viva Club, şi înapoi, la Patinoar. Deşi iniţial tot asfalt rece ne-a spus că se toarnă, când am povestit că avem în imagini cum aburesc plombele, Pucheanu a mai făcut o verificare la compartimentul tehnic. „Da, este adevărat că este vorba de o cârpeală, de aceea nici nu am folosit material special, aşa numitul «asfalt rece». Ne-ar fi costat de trei-patru ori mai mult şi n-avea rost fiindcă bulevardul Coşbuc va fi oricum prins într-un program de modernizare ulterior.”

...dar numai pe jumătate

Pe de altă parte, doar sensul „dus” către bariera Traian a fost plombat, pe celălalt sens banda de circulație auto fiind decopertată din toamnă, iar șoferii sunt nevoiți s-o ia de-a dreptul prin „cratere” de peste 10 cm adâncime sau să facă echilibristică pe șinele de tramvai.

Conform directorului Ecosal, întreaga lucrare este estimată la 10 tone de asfalt (cald n.red.), cu un preţ total de cel puţin 6.000 de lei, TVA inclus, adică în jur de 133 de euro per tonă. Pe piaţa liberă, preţurile tonei de asfalt cald şi asfalt rece sunt de 70, respectiv 200 de euro pe tonă, fără TVA.

Video Mihai Angheluţă

Citeşte şi: LUCRĂRILE de pe strada Traian, ÎNTÂRZIATE. Constructorul va fi PENALIZAT (FOTO)

Citit 6139 ori Ultima modificare Vineri, 30 Ianuarie 2015 20:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.