ROCK LA DUNĂRE, un spectacol electrizant/ Muzică şi distracţie la maxim (FOTO)

ROCK LA DUNĂRE, un spectacol electrizant/ Muzică şi distracţie la maxim (FOTO)

Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
3 comentarii

UPDATE Ultima seară de Rock la Dunăre a fost, însă, şi cea mai reuşită din festival. Aproximativ 5.000 de gălăţeni au venit pe stadion să îi asculte pe cei de la Bucovina şi Zdob şi Zdub, dar şi pe cei care au cântat înaintea lor, printre care s-au numărat Platonic Band şi Repetitor (Serbia), au făcut spectacol pe gustul celor prezenţi, de la mic la mare.

A treia ediţie a festivalului Rock la Dunăre a fost un real succes, iar fanii muzicii rock abia aşteaptă următoarea ediţie, pentru a vedea ce trupe de succes vor mai veni să le cânte şi să îi încânte.


Mii de gălăţeni de toate vârstele au venit pe stadionul Dunărea pentru a se bucura de muzica festivalului "Rock la Dunăre", ajuns la a III-a ediţie, în organizarea Teatrului Muzical "N. Leonard" şi a Fundaţiei Culturale Phoenix, cu sprijinul Primăriei Galaţi. Dacă în prima zi, spectacolul a fost pornit de cei de la Pasărea Rock, care au ţinut morţiş ca la final să facă şi o poză cu publicul, ziua de sâmbătă a strâns trupele pe care fanii rock-ului le-au aplaudat de la început şi până târziu în noapte. 

Foto Monica Zanet

A doua seară de Rock la Dunăre a fost pornită de Dirty Shirt, o trupă înfiinţată acum 21 de ani în Seini, judeţul Maramureş, care a combinat stiluri din orizonturi muzicale foarte diferite. Astfel, pe o bază de Metal-Industrial-Hardcore se adaugă elemente preluate din folclorul românesc, din funk, electro, chiar şi muzică clasică, iar reţeta a fost una de succes, dat fiind că gălăţenii prezenţi pe stadionul Dunărea au cântat, au dansat şi i-au aplaudat pe maramureşeni la scenă deschisă.

Spitalul de Urgenţă ne-a cântat, iarăşi, "Trăiască berea", un hit care pare că nu va muri niciodată, în timp ce trupa Nord, din Croaţia, şi-a prezentat cele mai noi piese pentru publicul gălăţean. "Trebuie să facem o poză cu voi, altfel nimeni de acasă nu va crede că în Galaţi există un aşa public minunat", a spus, în timpul concertului, solistul trupei Nord. Nici Mario Kanitsch, solistul trupei Pan Bay Bastards, nu s-a abţinut de la a lăuda publicul prezent pe stadionul Dunărea. "Sunteţi extraordinari, iar Pan Bay Bastards vă mulţumeşte din suflet", a spus cântăreţul austriac. 

Marele eveniment al serii a fost, însă, concertul trupei Alternosfera, din Republica Moldova. Chiar dacă mulţi gălăţeni i-au mai văzut prin Pub-urile din oraş, concertul de pe stadion a fost electrizant, încă din primul minut. Iar, ca dovadă a faptului că Alternosfera este una dintre cele mai ascultate trupe de rock în România, aproape că nu exista om în public care să nu ştie versurile pieselor, fie că a fost vorba de "Închisoarea Albă", "Aruncă", "Oraşul 511" sau "Flori de mai". Concertul băieţilor din Republica Moldova a durat aproape o oră şi jumătate şi a fost încununat de două bis-uri, la cererea publicului care nu mai contenea cu aplauzele. 

Astăzi, în ultima zi a festivalului, pe scenă vor urca Fried Friend, Platonic Band, Repetitor (Serbia), Bucovina şi Zdob şi Zdub. Un bilet costă 32,8 lei pentru adulţi şi 21,4 lei pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari.

Foto Florin Răvdan:

Foto Monica Zanet:

CLICK AICI pentru a AFLA DETALII despre TRUPELE participante la Festivalul "Rock la Dunăre"

Citit 4088 ori Ultima modificare Luni, 20 Iunie 2016 16:33

3 comentarii

 • postat de Andrei Luni, 20 Iunie 2016 19:57 176.10.107.*** Link la comentariu
  5
  14

  Felicitari domnule Florin Ravdan. Asta da articol. Multa informatie de prezentare pentru ca oamenii sa stie ce a fost la acel eveniment si mai ales foarte multe imagini stiindu-se vorba "o poza face cat o mie de cuvinte".

  Bun articol domnule Ravdan, nu ca altele scrise de unii in 3 randuri si cu o poza.

  Raportează
 • postat de GeorgiaN Duminică, 19 Iunie 2016 18:57 95.76.36.*** Link la comentariu
  1
  30

  Muzica buna, vreme frumoasa. Ce nu am inteles cum de atatia minori puteau cumpara cu usurinta bere... E trist sa vezi copii de 14-15 ani care abia se mai tineau pe picioare.

  Raportează
 • postat de decibel Duminică, 19 Iunie 2016 16:18 5.13.130.*** Link la comentariu
  30
  14

  Chiar e nevoie sa se auda jumate de oras muzica?!
  Mai sunt locuitori ai orasului care lucreaza de noapte sau se trezesc dimineata la 4-5, in apartamente e cald si nu se poate dormi cu geamul inchis... Ziua se aude pana in Doja, noaptea pana in Piata Energiei, poate chiar mai mult.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.