Comemorarea naufragiului navei Mogoşoaia

Comemorarea naufragiului navei Mogoşoaia
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fostul şef mecanic fluvial Petrache Boşneagă ne-a informat că sâmbătă, de la ora 10,00, în Port Bazinul Nou, se va desfăşura cea de-a 28-a comemorare a naufragiului navei de pasageri "Mogoşoaia", care, în dimineaţa de 10 septembrie 1989, a dus la cea mai mare pierdere de vieţi omeneşti - 239 - pentru gălăţeni şi, în special, pentru locuitorii comunei Grindu.

La Monumentul din Port Bazinul Nou, părintele paroh Neculai Ionaşcu, de la Biserica "Sf. Mina", împreună cu un sobor de preoţi, va săvârşi o slujbă de pomenire. Vor fi aruncate în fluviu coroane de flori. La ceremonie sunt aşteptaţi şi locuitori ai localităţii Grindu, fostă Pisica.

Pentru cei ce nu pot ajunge cu mijloace proprii la ceremonie, un autobuz va pleca sâmbătă, la ora 9,00, din faţa Bisericii "Sf. Mina".

Citit 9118 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2017 18:44

1 comentariu

 • postat de Terente
  Joi, 07 Septembrie 2017 13:22
  A fost un dezastru . Pt. galateni a insemnat lacrimi si durere. Pt. "pisicani" , nenorocirea a fost de fapt o calamitate fara egal. Fiecare familie din Pisica avea cel putin un mort sau disparut pe Mogosoaia. Dumnezeu sa-i odihneasca!
  PS. A fost cantecul de lebada pt. mos Ceasca...care in acele zile practic s-a intors cu cu/r/ul la nenorocirea acestor oameni.
  0
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.