Interviu cu profesorul Liviu Coman Kund: "În locul garajelor trebuie să apară imediat ceva"

Interviu cu profesorul Liviu Coman Kund: "În locul garajelor trebuie să apară imediat ceva"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Specialistul în administraţie publică Liviu Coman Kund vorbeşte, într-un interviu acordat "Vieţii libere", despre două probleme de actualitate: garajele şi tunelul pe sub Dunăre


- Domnule profesor, era nevoie să se intre cu buldozerele peste garaje?
- Da, categoric. Eu mă mir cum de a avut primarul curajul acesta şi îl felicit.
- Cum am ajuns la atâtea hectare de garaje în Galaţi?
- Fenomenul este extraordinar de complex şi are rădăcini profunde. România antebelică însemna 80 la sută ţărani, populaţie rurală. Deci mentalitatea ţărănească este atât de înrădăcinată în România încât nu poţi într-o generaţie, două să o modifici. Apoi, industrializarea socialistă a însemnat o dislocare masivă a populaţiei de la ţară spre oraş, ceea ce a însemnat alienare. La ţară există presiunea obştii săteşti, nu poţi face ce vrei, te judecă gura satului de nu te vezi. Dintr-o dată, aceşti oameni s-au trezit la oraş, unde erau alte repere de comportament şi unde li s-a părut că au o libertate totală. S-a creat în acest fel un hibrid de ţăran şi orăşean, dar un orăşean fără reperele educaţionale orăşeneşti, care a fost mânat de un singur instinct, al interesului personal.
- Şi aşa au apărut garajele...
- Da, chiar dacă la început garajele reprezentau un element de emancipare. Nu mai aveau căruţă, aveau maşină. Dar în firea ţăranului a rămas nevoia de a avea bucătăria de vară, şopronul, magazia. Aşa au apărut garajele acestea multifuncţionale, cu beciuri, care sunt nişte anexe gospodăreşti. La început, e drept, pretextul a fost maşina, dar în multe cazuri acestea s-au transformat pur şi simplu în "magazia ţăranului", în care el îşi petrecea timpul. Practic a fost o transpunere a mentalităţii şi a unor deprinderi ţărăneşti care, în mediul rural, erau sinonime cu "a fi gospodar", într-un cu totul alt mediu. Şi de aici s-a ajuns la catastrofa cu garajele.
- Credeţi că administraţia locală va duce proiectul până la capăt?
- Eu cred că da, deşi am convingerea că nu se vor putea demola toate într-un timp scurt. Astea nu au apărut într-un singur mandat.
- Ce vedeţi în locul acestor garaje?
- Trebuie văzut de la zonă la zonă. După mine ar fi un punct câştigat de primar dacă imediat în locul garajelor s-ar vedea îmbunătăţirea: să apară un parc, o parcare. Trebuie să se vadă repede că apare ceva util şi frumos. În ceea ce priveşte costurile, cred că parcurile şi parcările sunt cele mai ieftine.
- Pentru cine este important să se facă ceva în loc?
- Sunt două aspecte. Românul are proverbul cu capra vecinului. Cine nu are garaj trebuie să vadă că se demolează în continuare. Al doilea aspect este că oamenii trebuie să vadă că nu au fost sacrificate interesele lor imediate pentru interesele altora la fel de imediate. Dacă nu se întâmplă aşa, credibilitatea se duce. Şi în loc ca primarul să rămână în istoria Galaţiului ca "Asanatorul" va intra ca "Demolatorul".
- Galaţiul şi Brăila îşi dispută declarativ traversarea Dunării. Ce ar trebui să avem? Tunel la Galaţi sau podă la Brăila?
- După mine este o falsă dispută. Pe cine deranjează dacă e tunel la Galaţi şi pod la Brăila?
- Dar ne permitem?
- Gândiţi-vă la perspective. Şi podul de la Brăila, şi tunelul de la Galaţi vor contribui la dezvoltare. Galaţiul are o mare problemă cu terenul, cu pământul care fuge. Dacă s-ar putea extinde pe malul celălalt al Dunării, unde e terenul ferm...
- Dar autorităţile nu dau semne că ar da bani nici măcar pentru un singur proiect...
- Păi aici trebuie făcut totul pe parteneriat public-privat, pe atragerea de investiţii străine. Chinezii au vrut de două ori să facă acest proiect. Eu nu văd niciun motiv pentru care Galaţiul şi Brăila să nu se dezvolte pe celălalt mal. Ca să nu mai spun că se pot dezvolta şi împreună, pe suprafaţa care le desparte. Dar aşa se întâmplă la noi: se ceartă doi lideri efemeri. Fuziunea Galaţi-Brăila ar fi extraordinară. Iar aici am avea o importanţă strategică mai mare decât Bucureştiul pentru că suntm la Dunăre, suntem la confluenţa cu Estul. Dar... degeaba sunt locurile dacă nu sunt oamenii.


Cine este Liviu Coman Kund
S-a născut la Sibiu, a urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrative a Universităţii „Babeş-Bolyai”. După căsătorie s-a mutat în Galaţi, unde a fost primul secretar al Prefecturii judeţului Galaţi după 1989 şi, ulterior, secretar al Consiliului Judeţului Galaţi. A pus bazele actualei Facultăţi de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice a Universităţii „Dunărea de Jos”. În 1992 a obţinut diploma Institutului Regional de Administraţia din Lyon, Franţa, şi în 2002 a devenit doctor în Drept, cu teza „Administraţia publică de drept intermediar în dreptul comparat şi în dreptul românesc”. Din 2006 şi până anul acesta, când a ieşit la pensie, a fost expert la Biroul teritorial din Galaţi al instituţiei Avocatul Poporului.

Citit 4401 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Septembrie 2018 17:19

26 comentarii

 • postat de JEGULINCULT
  Duminică, 20 Aprilie 2014 19:24
  188.25.59.***
  "Dintr-o dată, aceşti oameni s-au trezit la oraş, unde erau alte repere de comportament şi unde li s-a părut că au o libertate totală. S-a creat în acest fel un hibrid de ţăran şi orăşean, dar un orăşean fără reperele educaţionale orăşeneşti, care a fost mânat de un singur instinct" .... acela ca jeguri inculte sa isi permita chiar si sa il apostrofeze pe domn profesor

  Mai cititi o carte si mai lasa-ti MasterChefu
  3
  5
  Raportează
 • postat de Eiiiiii, de asta Galațiul nu-i ca Sibiul, oamenii fac diferența.
  Vineri, 18 Aprilie 2014 21:44
  80.97.242.***
  Un interviu foarte corect, cu bun simț, o oglindă socială a gălățenilor urmași a industrializări forțate....și apoi de asta nu-i E-tul ca V-tul României și Galațiul ca Sibiul....oamenii, caracterul și educația fac diferența. Acum pe lângă....îmi place Iohannis Klaus, cap de neamț ne lipsește...trebuie să vedem în perspectivă, peste garajele de neam prost promovate pentru''o clipă de fericire'' în detrimentul comunități gălățene pentru o viață și comuniune civilizată.
  4
  12
  Raportează
 • postat de @grecu
  Miercuri, 16 Aprilie 2014 18:28
  5.13.171.***
  Ma crucesc si eu de analfabetismul si inversunarea celor ce vorbesc urat despre acest interviu ce contine multe idei de mare bun simt pt. societatea galateana si romaneasca in general; nu ma refer la acest om de care n-am avut habar pana-n prezent ca exista, nu ma intereseaza ce a fost si a facut in trecut, ca e pensionar, homosexual, evreu, t.i.g.a.n, bolsevic, ungur sau basist, monarhist, pro/anti maidanezi.... In Galati se pare ca cretinismul agresiv verbal a ajuns la cote absolut demente; iar cu asemenea prosti multi si agresivi in jur e un pericol sa traiesti.
  6
  16
  Raportează
 • postat de grecu
  Miercuri, 16 Aprilie 2014 17:22
  5.13.195.***
  Am citit interviul dat de profdoctor.. Kund ieri 15/04/14 si nu ma rabdat raiul sa nu scriu cateva randuri mai mult la adresa celor care au facut comentarii de prost gust si din marlanie abjecta la adresa acestui domn, care, daca i-ati fi citit CV-ul distinsului profesor,daca macar ati fi avut ocazia sa fi stat de vorba cu acest domn, v-ati fi dat seama cat de mult sunteti sub prestanta si pregatirea domniei sale si cat de nepermis va este sa va lasati balele pe cele invocate in interviu tinand cont de varsta domniei sale si nivelul pregatirii,or s-ar parea ca distinsul profesor a atins coarda sensibila a marlanului parvenit in acesta cetate ,smecherul cu marsina si garaj cu muraturile si butoiul de vin prin pivnitele acestuia.,cu sapa si coasa atarnate in cui pregatite pt. culturile de primavara si toamna.Nici nu am cum sa raspund fiecarui cu toate ca mi-as dori sa fac acest lucru dar cei care se vad vizati in aceste randuri sunt sigur ca ma vor ataca si pe mine pt. ca asa sunt obisnuiti, sa umple cu flegma pe oricine nu le tin isonul,.Am observat in nenumarate randuri ca orice s-ar scrie in acest jurnal, ca e de bine sau de rau ,sunt o serie de parerologi care te balacaresc pt. orice temei.Daca o parere si o idee a d-lui prof.,care in viziunea mea este de f. mult bun simt cu deschidere spre viitor chiar daca domniei sale nu ii v-a mai folosi pt. mult timp(cu scuzele de rigoare) este criticata, atunci ce asteptari sa mai avem ,de la viitoarele generatii ?,atat dansul cat si eu si poate si multi altii ne dorim de mult sa traim intr-un oras civilizat, insa cu multi ca voi cei care numai prin comentariile care le faceti pe forumuri cred ca nu se poate realiza asa ceva .Pe acesta cale ii urez domnului prof. multi ani ! la pensionare si sanatate si cred ca nu mor cai cand vor cainii..
  5
  15
  Raportează
 • postat de VLAD TEPES
  Miercuri, 16 Aprilie 2014 12:13
  194.239.195.***
  Ziarist Tuca,ieri intr-un p.s. intrebam pe doctorul in drept (in speta l.k.)de ce institutia ;Avocatul poporului;nu face nimic in legatura cu jaful pe care il fac societatile din subordinea Primariei Galati(Apa-canal,Apaterm),societati ce functioneaza ilegal si abuziv,si tot odata scriam ca dom. doctor in drept este un mascarici,papusa de circ!Ce anume te-a facut sa stergi comentariul?
  8
  5
  Raportează
 • postat de EGIPTEANUL
  Miercuri, 16 Aprilie 2014 10:05
  82.137.14.***
  TARANI AU FOST SI CEI CARE AU APROBAT GARAJE SI GRADINI
  2
  11
  Raportează
 • postat de x
  Marți, 15 Aprilie 2014 23:19
  5.13.196.***
  Chestiunile cu taranismul nostru funciar, cu tunelul/podul, cu extinderea pe malul tulcean si cu celelalte aspecte sunt f.bine descrise de un om ce stie oleaca de antropologie si psiho-sociologie romaneasca. Invinuirile unor comentatori c-ar fi politizat si acest interviu tin de suspicionita maladiva a unor obsedati de teoria conspiratiei galatene permanente dar mai ales de interesele acerbe si salbatice ale unora ce comenteaza nefavorabil.
  5
  3
  Raportează
 • postat de VLAD TEPES
  Marți, 15 Aprilie 2014 21:34
  194.239.195.***
  Mai draga;membru; avocat al poporului,tu chiar nu ai pic de rusine,etalezi tupeu maxim.
  P.S. Chiar il feliciti pe primar? -in delta la taiat stuf e locul vostru,parazitilor!
  9
  11
  Raportează
 • postat de Valentin_Braila
  Marți, 15 Aprilie 2014 19:26
  188.24.242.***
  "Fuziunea Galaţi-Brăila ar fi extraordinară" aveti dreptate domnule profesor ! Dar liderii galateni nu au votat Asociatia de Dezvoltare intercomunitara Dunarea de Jos... Se pare ca de undeva de la Bucuresti nu se vrea o asemenea asociere , nu se vrea a fi GL+BR al doilea oras din tara ! Constanta nu vrea , Iasi nu vrea , Cluj nu vrea , Timisoara nu vrea ! Vor sa atraga ei cat mai multe proiecte finantate UE fiind orase mari... Nicolae Bacalbasa chiar a afirmat ca nu poate lua decizii in privinta Asociatiei Intercomunitare decat dupa ce se consulta la centru.... si s-a vazut decizia de la centru ! As vrea sa ma contrazica cineva , ar fii pacat sa nu ne lase Bucurestiul sa ne unim...
  3
  11
  Raportează
 • postat de DaNNy_Braila
  Marți, 15 Aprilie 2014 16:10
  188.24.218.***
  Deci galatenii sunt tarani ! :D
  7
  22
  Raportează
 • postat de Cetateanul neturmentat
  Marți, 15 Aprilie 2014 14:20
  89.122.80.***
  Parerea unui mic activist si profitor al sistemului birocratic. Probabil ca, pensionar fiind, vaneaza o leafa buna si in primaria nepriceputului si arogantului de Stan. Modernizarea si infrumusetarea orasului nu se face asa, otova, cu buldozerul ci prin puterea exemplului. Ce s-a ales cu zona Ancora? Un maidan plin de noroi, resturi de constructii si aglomeratie si mai mare de masini in zona. Sunt convins ca asa va arata si peste un an. Cetatenii orasului nu sunt nici mai "tarani" nici mai "oraseni" ca cei din Sibiu sau de aiurea. Diferenta o face administratia locala.
  14
  20
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 15 Aprilie 2014 13:53
  188.26.124.***
  In sfarsit un articol foarte pertinent care ne face sa intelegem foarte bine decaderea orasului Galati: originile de taran!

  Normal ca toti frustratii comenteaza, intarind si mai tare proverbul "capra vecinului", in timp ce tasteaza de la un calculator cu mileu/bibelou pe el.

  Azi garajele, maine casele minoritatilor, si asa vom ajunge un oras curat!
  15
  30
  Raportează
 • postat de primarulcaredoarme
  Marți, 15 Aprilie 2014 13:15
  5.13.143.***
  garajele,aduc anual la bugetul local din taxe si impozite,aproape 400 000 euro.
  dar un supermarket sau un bloc,aduc bani șpagă in buzunarul vostru,al imbuibatilor din administrația locală.

  tataie,din PNL ( adică din partidul lui tataie=60 ani ,primarul Galațiului ).

  idei de dărâmare,si luare de șpagă are oricine.
  mai greu cu crearea de locuri de munca-despre asta ,ar trebui,sa ne Vorbești,mai liberalului.

  dărâmate,daramati,daramati- dincauza,celor ca tine, sa ajuns la momentul in care,orașul are zero investiții majore.
  24
  16
  Raportează
 • postat de JIJI
  Marți, 15 Aprilie 2014 12:08
  81.196.163.***
  pentru @postat de cumpara-ti stane oras nou in camp :
  desteptule, uite ca eu am plecat din oras, atotstiutorule, tocmai din cauza tzaraniei unora ca tine. Si chiar nu-mi pare rau! Vad ca te regasesti in ceea ce spune omul asta si este normal sa nu-ti convina adevarul... De aia nu accepti lectii de educatie de la altii, pentru ca pur si simplu nu ai loc in cutiuta ta craniana de asa ceva. Pacat de restul Galatenilor de isprava care nu au loc de al' d'astia ca tine... "Invatatule"..."civilizatule"...
  12
  17
  Raportează
 • postat de LUME ;Lume!!!!!! Hai la Balci ..........La Profesoru Aurica !!!!!!!!!!!!!!!
  Marți, 15 Aprilie 2014 12:05
  78.96.254.***
  Stimate Domn

  Cateva mandate bune am functionat pe acelasi ogor administrativ . Pot sa spun chiar ca in paralel . Eu ca si consilier local, dumneata ca functionar al lui Razvan Angheluta (Dumnezeu sa-l odihneasca).

  Ce am apreciat atunci la dumneata , a fost bunul simt profesional si chibzuinta afirmatiilor.

  Ce constat astazi cu consternare este ruperea cu voie ori de nevoie a filozofarilor dumitale ieftine , de realitate.

  CITESTE SI INVATA DOMNULE PROFESOR "SPECIALIST" IN NUANTE TENDENTIOASE SI HAURI JURIDICE:

  1. Nu taranii , adusi cu forta la Combinat au facut garajele . Ele au avut la baza Planuri de Urbanism Generale, gandite de conducerile de atunci care nu erau cu nimic mai proaste decat cele din ziua de azi.

  2. Terenurile pe care au fost construite aceste baterii de garaje (obligatoriu cu autorizatie de construire) au fost si sunt din:
  - domeniul public al municipiului - demolabile la termen fara alte explicatii ori acte.
  - domeniul privat al municipiului - demolabile doar in urma unei hotarari judecatoresti ( neexistand in lege notiunea de autorizatie de construire" provizorie"
  - domeniul privat al persoanei - demolabile doar prin exproprierea terenului , si respectarea dreptului la proprietate.

  3. Incurajarea unui individ fie el si primar ca fara macar o hotarare de Consiliu Local in spate sa treaca la demolari abuzive ,laudandu-i curajul inconstient, vadeste din partea dumneavoastra o atitudine cel putin la fel de nesabuita. Cu atat mai mult cu cat ii dati si girul faimoasei specializari in domeniu.

  4. Nici un act normativ nu considera spatiul verde rezultat din demolari si Dumnezeiestile ploi ca fiind de utilitate publica.

  5 Despre planurile unei Dezvoltari Durabile in Municipiu ati auzit ?

  AM ZIS DEZVOLTARE DURABILA SI NU DEMOLARE DURABILA , DOMNULE ..... PROFESOR , SPECIALIST IN SILA FATA DE TARANII CARE AU VENIT PESTE DUMNEATA , SARMANUL, IN ORAS , CU CATEL , CU PURCEL , BUCATARII IN CURTI SI MAI ALES GARAJE
  19
  18
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Marți, 15 Aprilie 2014 11:23
  5.13.152.***
  Cita dreptate aveti. Topirlanii s-au facut stapini pe cartierele galatene, si-au imprejmuit tarcul cu sirma ghimpata ca sa stie oraseanul ca e locul lui si nu trebuie sa-l calce. Au ajuns mari proprietari pe apartamentele din buricul tirgului, si-au facut propria gradina de zarzavaturi, au gresie si faianta in toata casa, adica s-au "modernizat". Garajele erau construite cu beciuri pline de butoaie cu vin sau cu muraturi iar masina statea in fata portii, pe alee, care era confundata cu ulita din sat. Slugoi obedient care face compromisuri de orice fel numai sa fie mereu in frunte, ca paduchile, te da jos de oriunde ai fi sa se aseze el, crede mereu ca i se cuvine.
  16
  35
  Raportează
 • postat de Suporter
  Marți, 15 Aprilie 2014 11:18
  86.127.211.***
  Cap de minge va dezvolta fotbalul în Galaţi. În fiecare cartier va fi câte un maidan pe care puştii vor juca fotbal şi vor învăţa să se descurce inclusiv pe un teren accidentat. Veţi vedea după aia ce echipe de fotbal vom avea! Nu ca astea formate din mercenari care se tot duc în jos. Şi, în ciuda tuturor cârcotaşilor de azi, Stan va fi omul care a readus fotbalul la Galaţi. Şi i se va face statuie în mijlocul fiecărui maidan. Cu cap de minge, binenţeles!
  11
  18
  Raportează
 • postat de xsulescu
  Marți, 15 Aprilie 2014 09:48
  89.121.200.***
  Daca se merge pe ideea , sa apara repede ceva in loc. Este tipic proiectelor de pana acum. Nimic diferit.
  Asa a fost si pana acum, un baron cu skill politic si niste profesori sa il invete cum sa faca.
  Acum avem un om politic, avem si un profesor, ideea de a pune plante ( ca vorba profesorului, suntem tarani , iar un parc cu iarba banuiesc ca e bun pentru cealalta idee , cea cu oile ) si uite asa la mandatul urmator trebuie sa promita parcari, dar numai are teren ca a pus plante si parcari fara etaj.

  Mai bine lasati garajele daramate, asa cum sunt acum , ca noi stim sa parcam pe borduri, putem parca si pe daramaturi, nu va mai chinuiti cu trasat linii cu var.
  Si sa inceapa un proiect cu parcari etajate cand sunt bani si oameni capabili.
  Comasati locurile de parcare intr-un singur loc pe verticala apoi, daca raman locuri, sa se faca si parcuri sau sa apara benzi de biciclete , ca acolo unde are loc o masina parcata pe strada la marginea bordurii, cred ca vor fi loc si de piste pentru biciclete daca astea dispar.

  Trebuie sa facem ceva de ochii lumii repede sau proiecte incepute repede dar lasate in paragina din lipsa de bani, cum se stia de fapt de la inceput. Ideea asta trebuie sa dispara
  Nu ai bani, nu ai proiecte sau oameni, asteapta ..., lasa terenul liber pentru parcare etajata si apucati-va de altceva.
  1.wc de caini (sunt peste tot in europa, iar noi avem mare nevoie de ele, ca romanii nu pot concepe sa stranga dupa caini lor, dar sunt sigur ca i-ar plimba in jurul acestor wc-uri, iar daca nu nimeresc tarcul, atunci cred ca pot lua mizeria si o muta 2 m in tarcul amenajat.) pe internet se gasesc decumparat la 15E/buc, dar se pot face mai ieftin.
  2.stransul cainilor de pe strazi
  3.containere de reciclare ingropate in asfalt
  4.mutat gurile de canalizare pe trotoar de pe viitoarele strazii care urmeaza sa fie reparate ( se poate incepe cu strada traian)
  5. sistem de supraveghere al orasului ( nu cred ca deranjeaza pe nimeni daca ar plati o taxa anuala pentru asta) , camere la intersectiile principale si in zonele cu criminalitate ridicata, de aici se pot extinde la parcarile noi care trebuiesc facute si alte zone care nu sunt acoperite de camerele bancilor. Nu zice nimeni sa se impanzeasca orasul, dar treptat se poate dezvolta. Aici se pot angaja sau muta din politistii comunitari.

  Cam cat credeti ca ar costa proiectele astea mici si rapide, eu zic ca mai putin ca parcurile si e nevoie mai mare de cele de sus.
  5
  25
  Raportează
 • postat de cumpara-ti stane oras nou in camp
  Marți, 15 Aprilie 2014 09:48
  213.177.20.***
  mai orasene din Sibiu, de ce nu ai stat tu in Sibiul tau si ai venit la taranii astia in Galati. sa stii ca noi am trait pana acum si fara invataturile voastre si a celor care vor sa distruga orasul asta, asa de la tara cu il vedeti voi. Si inca ceva daca vreti sa faceti ceva nou, cu vrea handicapatul de primar stan, un oras nou, duceti-va la naiba si incepeti sa construiti un oras nou pe camp in afara orasului vechi de tarani si mutati-va acolo in orasul nou ca noi asa l-am conceput pe acest oras. Da si puneti-l pe desteptul de stan primar in noul vostru oras, dar in afara acestuia care s-a construit cu sudoare.
  35
  17
  Raportează
 • postat de AntiNelu
  Marți, 15 Aprilie 2014 09:04
  92.80.145.***
  Domnule informat! Dar care era mita si in contul cui intra pentru oricare aprobare cunoasteti? Ca doar ati intrat in valtoarea orasului imediat dupa 1989.
  La mintea oricui era atunci: constructii provizorii care au sufocat orasul. In schimb s-a propagat zdravan moda garajelor pe domeniul public. Politica taranului venit la oras sau a politicianului hot ?
  8
  15
  Raportează
 • postat de Un galatean autentic
  Marți, 15 Aprilie 2014 09:04
  92.80.145.***
  Liviule.Comentariile tale poarta pecetea unuia care doreste sa sustina proiectele actualului primar ,si eu le interpretez ca propaganda.Gresesti enorm cand sustii ca in Galati ar predomina o mentalitate taraneasca.Nu crezi ca astfel de actiuni , ma refer la garaje ar fi trebuit gandite si in perspectiva practica nu numai ca intentie de modernizare si manipulare electorala..Despre tunel pe care il sustii dar fara argumente economice spun ca daca prin absurd s/ar realiza ar fi o premiera absoluta pentru intregul curs al Dunarii iar tu format in spiritul gandirii germane ar fi trebuit sa fii mai rezervat.
  16
  16
  Raportează
 • postat de Akbar
  Marți, 15 Aprilie 2014 08:37
  86.127.208.***
  In primul rand specialistul în administraţie ar fi trebuit sa-i explice Primarului cum sta treaba cu regimul juridic al unor garaje construite pe o proprietate privata. Tot specialistul in administratie ar trebui sa stie ca, in unele zone ale orasului, garajele au constituit parte integranta din proiectul de sistematizare a zonei si constructiei de locuinte, in vremurile in care "construiam socialismul in zbor" cu proiecte sovietice.
  16
  22
  Raportează
 • postat de mita
  Marți, 15 Aprilie 2014 08:15
  188.26.125.***
  Dl.Coman nu este cel care a plecat din consiliul judetului cand a venit Dl. Durbaca, presedinte?
  Din cate se stie, cocheta, la vremea respectiva cu PNL, care era la guvernare atunci.........................
  8
  22
  Raportează
 • postat de omul.muncii
  Marți, 15 Aprilie 2014 08:14
  83.103.186.***
  intelectualul ne face tarani,de parca ar fi departe,din articol mai rezulta ca demolarea garajelor e benefica"un act de curaj'al primarului,oare nu era mai "curajos" sa faca mai intii ceva,sa construiasca(pe bani putini-eficient)ceva aducator de venituri,locuri de munca,parcuri,garaje si mai apoi sa demoleze.Dom profesor "valori ca dumitale incurajati de presa au DEMOLAT RO. in 24 de ani promitind ca o vor recladi,reorganiza ,remoderniza imediat.De la petrica roman si pina azi sa tot demolat si taiat-sa pus ceva in loc? da: foame,somaj.hotie si lenevie aceasta datorita in primul rind ginditorilor,sfatuitorilor sidecidentilor de teapa dumitale si a primarilor fosti si actuali.De fosile suntem satui. Galateni s-o duceti bine ca meritati .Sarbatori cu bine si sa va rasbunati
  36
  25
  Raportează
 • postat de contribuabilul
  Marți, 15 Aprilie 2014 07:55
  93.114.110.***
  primar de doi bani, un nenorocit care peste doi ani o va lua-o in barba.
  28
  27
  Raportează
 • postat de iugfurehf
  Marți, 15 Aprilie 2014 06:45
  5.13.217.***
  partidul... comunismul..........manipularea.......... viata noua......spaga...ti-ga-nia....avocatul diavolului
  16
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.