Tranzacţii evazioniste la o societate comercială din Griviţa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O echipă de comisari ai Gărzii Financiare – Secţia Galaţi a organizat şi pus în operă un control încrucişat privind relaţiile comerciale pe care administratorii SC Neriluc SRL Griviţa le-au avut cu terţe societăţi comerciale.

Verificările instituţiei de control financiar-fiscal amintite au fost iniţiate în baza unei situaţii a Direcţiei Generale pentru Tehnologia Informaţiei din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, privind neconcordanţele aferente livrărilor/prestărilor şi achiziţiilor declarate de contribuabilii care au avut de-a face cu cei de la Neriluc SRL.

Înainte de orice, comisarii Gărzii Financiare au constatat că societatea în cauză nu funcţionează la sediul social declarat; că administratorul societăţii nu locuieşte la adresa de domiciliu; că acelaşi administrator nu a depus la organul fiscal teritorial declaraţii, raportări sau bilanţuri contabile pentru activitatea economică desfăşurată de la înfiinţarea societăţii şi până în prezent.

După centralizarea unui număr de 618 facturi fiscale (354 emise şi 264 primite de SC Neriluc SRL Griviţa), documente primite prin intermediul comisarilor Gărzii Financiare din 12 judeţe sau de la Garda Financiară – Secţia Galaţi, după ce au fost făcute verificările de rigoare în evidenţele mai multor firme din ţară, s-a ajuns la concluzia că, în total, administratorii firmei griviţene au creat un prejudiciu estimativ la bugetul de stat în sumă de 1.587.667,15 lei. Această sumă e compusă din impozit pe profit stabilit suplimentar dar neplătit de 725.790,70 lei şi TVA de plată de 861.876,45 lei.

În fine, verificările au fost făcute în colaborare cu ofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie – Serviciul de Investigare a Fraudelor, care au preluat cercetările pentru stabilirea cu exactitate a persoanelor care au angajat afaceri în numele firmei în speţă şi care au beneficiat de venituri din activitatea desfăşurată fără a le declara la organul fiscal teritorial. De asemenea, reprezentanţii organului de control financiar-fiscal au sesizat unitatea de parchet competentă cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Citit 763 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.