Claxoane pentru neliniştea noastră

Claxoane pentru neliniştea noastră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un gălăţean cere poliţiei să se autosesizeze în privinţa alaiurilor de nuntă care tulbură liniştea, claxonând pe străzi *

„Am citit în ziar că poliţia a început să se preocupe de zgomotul pe care îl fac motocicliştii pe stradă. Foarte frumos, dar ce spuneţi de zgomotul pe care îl fac nuntaşii, când merg cu maşinile şi claxonează de scoală şi morţii din mormânt?”, aşa îşi începe sesizarea domnul Dan, un gălăţean care şi-a prezentat problema, în speranţa că autorităţile vor rezolva această situaţie „şi nu o vor lăsa ca şi până acum, uitată”.

„Locuiesc în Micro 19 şi, împreună cu soţia, avem grijă de o doamnă bătrână şi bolnavă. Duminică, nu am mai ştiut ce să facem de gălăgie! Femeia se simţea rău şi noi nu puteam să o calmăm, de atâta zgomot!”.

„Au trecut mai multe alaiuri şi, din maşinile de nuntă, s-au auzit numai claxoane. E vară, este cald, şi lumea nu mai ştie ce să facă, pe unde să se ascundă de căldură…”.

„Nu înţeleg de ce eu, sau, de pildă, bătrâna cea bolnavă, trebuie să suportăm toate claxoanele pe care le trag nuntaşii din maşini. Aşa ceva este de prost gust, ca să nu mai vorbesc de faptul că ne deranjează. Eu nu ştiu de unde este obiceiul acesta, dar este un obicei de om nesimţit, care nu respectă nimic şi pe nimeni!”, ne-a scris domnul Dan.

Cum omul a fost şi în alte ţări, ne-a împărtăşit din ce a văzut pe acolo, în materie de … poluare fonică.

„Am fost în Grecia şi vreau să vă spun că nu există restaurant care să nu fie antifonat, să nu aibă termopane, ca să nu-i deranjeze muzica pe cei care locuiesc în jur… Dacă a trecut de o anumită oră, seara, nu se mai aude un buzuki pe nicăieri!”.

„Dar să nu credeţi că nu există viaţă de noapte, există, şi încă extrem de multă, dar există şi poliţie, toată lumea respectă nişte condiţii, iar oamenii din jur se pot odihni în casele lor. Şi în Suedia să ştiţi că dacă faci gălăgie, indiferent că eşti în restaurant sau în casă, te evacuează, domnule!”.

„Acolo poliţia îşi face treaba, nu ca la noi! Eu nu înţeleg ce îi opreşte pe poliţiştii români să ia măsuri în privinţa celor care ne deranjează. Au lege, este 61/1991, de ce nu o aplică? Le este teamă? Ce se întâmplă? Ce aş putea să fac, cui să mă adresez, ca să se ia o măsură în acest sens?”.

„Nu se poate ca în fiecare week-end să fim deranjaţi de claxoanele celor care se căsătoresc! De ce mă deranjează pe mine?, poate mie nu îmi arde de sărbătorit! Eu nu deranjez pe nimeni în jur, de ce aceşti oameni mă deranjează pe mine cu claxoanele lor?”, mai scrie domnul Dan.

În afară de Legea 61, cititorul nostru s-a referit şi la Codul Rutier, care le „…permite poliţiştilor amendarea şoferilor care claxonează abuziv. Şi dacă claxonarea în alai de nuntă nu este una abuzivă, nu ştiu ce mai poate fi… Deci, cadru legal există şi încă din plin”.

„Nu ştiu, poate ar trebui ca şi Consiliul Local să dea o hotărâre prin care să interzică astfel de practici, dar, până una, alta, avem legi, însă nu se aplică. Poate că nu doar Poliţia Judeţeană ar trebui să se autosesizeze, ci şi Poliţia Comunitară…”.

„Avem atâţia apărători ai legii, dar de apărat, cine ne apără? Ei de ce nu se autosesizează, când văd că lucrurile nu merg aşa cum trebuie?”, îşi încheie scrisoarea domnul Dan.

Citit 1582 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.