APATERM îngroapă în PROCESE asociaţiile cu DATORII/ RESTANŢE la căldură de 160 de MILIOANE de lei

APATERM îngroapă în PROCESE asociaţiile cu DATORII/ RESTANŢE la căldură de 160 de MILIOANE de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Două treimi din asociaţiile din Galaţi au sentinţe definitive şi irevocabile puse în executare * Furnizorul de agent termic a deschis, în total, 2.264 de procese


Datoriile gălăţenilor la apă caldă şi căldură au făcut ca nu mai puţin de 71 la sută dintre asociaţiile de proprietari din Galaţi să se confrunte cu sentinţe definitive şi irevocabile puse în executare. După ce gălăţenii au îngropat în datorii Apatermul, furnizorul de agent termic caută să-şi recupereze banii prin procese. Astfel, mai mulţi proprietari, care fac parte din 518 asociaţii, din cele 717 existente la nivelul Galaţiului, ar putea ajunge să li se pună popriri pe bunurile mobile şi/sau imobile sau să li se scoată la licitaţie cu strigare de vânzare casele, din cauza datoriilor, de către executorii judecătoreşti desemnaţi.

Potrivit unei informări Apaterm, furnizorul de agent termic are de încasat nu mai puţin de 160 milioane de lei de la asociaţiile de proprietari. 55,6 milioane sunt cuprinse în sentinţe definitive şi irevocabile puse în executare, 59,8 de milioane sunt cuprinse în procese în curs, iar 44,8 milioane sunt debite curente, neacţionate încă în judecată. "Suma totală la data pronunţării sentinţelor era mai mare, însă între momentul pronunţării şi data punerii în executare s-au încasat 1.885.408 lei, de la 207 asociaţii din cele 518. Alte 253 nu au achitat niciun leu pentru diminuarea sumelor din sentinţe", se arată în informarea Apaterm.

În total, până la sfârşitul lunii iunie, Apaterm a deschis 2.264 de procese, cu o medie de patru procese cu fiecare din cele 518 asociatii vizate. Sunt însă şi asociaţii care au câte 25 de sentinţe, dar şi 117 asociaţii care n-au decât o singură sentinţă.

Micro 20, cartierul cu cele mai multe sentinţe

Potrivit Apaterm, asociaţiile din Micro 20 se confruntă cu numărul cel mai mare de sentinţe, respetiv 302. Următorul cartier cu cele mai multe facturi neplătite este Micro 19, unde asociaţiile cumulează 299 de sentinţe provocate de datorii, cartierul Micro 40 clasându-se pe locul trei la numărul de sentinţe definitive şi irevocabile puse în executare. „Criteriul de ierarhizare nu este mărimea sumelor, ci numărul de sentinţe. Acest număr, oricât de mică ar fi suma în litigiu, reflectă numărul de facturi neplătite, ceea ce considerăm că este un indicator al unui tip de comportament de plată inacceptabil”, mai arată informarea Apaterm.

CITEŞTE ŞI: Apaterm anunţă "toleranţă zero faţă de datornici"

 

Citit 3853 ori Ultima modificare Duminică, 13 Iulie 2014 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.