Maimuţica cu cercei

Maimuţica cu cercei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Personajul cu cercei este o creatoare de accesorii viu colorate, nu doar a podoabelor de purtat în urechi, ci şi altora cum ar fi broşe, clame sau coliere.

Alexandra Câmpeanu are 26 de ani şi îşi foloseşte porecla din copilărie ca o etichetă pentru produsele pe care le-a lucrat cu propriile mâini în ultimii ani.

Pe blogul http://maimuticazambitoare.blogspot.com/ se găsesc zeci de imagini ale unor obiecte cu aspect delicios, făcute parcă din bomboane sau marţipan.

Însă nu sunt de fapt produse de cofetărie, ci obiecte confecţionate din fimo, un clei polimeric care se modelează la fel ca plastilina şi care se întăreşte la cuptor.

O pastă care ia forma ideilor celei care o prelucrează, adică a podoabelor, figurinelor, cănilor sau a ramelor de fotografii împodobite cu tot felul de modele.

Pinguini, buburuze, cireşe, lalele, broscuţe, morcovi, cucubee ori frunze, toate îşi găsesc un rost în creaţiile haioase şi îndrăzneţe ale Alexandrei.

Inedita creatoare gălăţeană spune că îşi procură de pe internet toate materialele de care are nevoie - pasta, cănile, suporturile pentru broşe şi cercei - şi prin acelaşi mijloc îşi promovează produsele care sunt la mare căutare în rândul adolescentelor sau a tinerelor nonconformiste. 

Colecţionara de podoabe

„Eram la o fundaţie din Bucureşti unde nişte americani lucrau cu copiii, pictau şi modelau ceramică. Aveau şi pastă fimo într-o cutie, iar eu aveam idee cam la ce foloseşte, că văzusem la un târg nişte cercei şi coliere”.

Eram înnebunită cum arată, ziceai că-s bomboane. Am luat două bucăţele atunci şi m-am jucat cu ele. Apoi am găsit magazine on line cu fimo, iar primele obiecte pe care le-am făcut au fost nişte cercei micuţi pe care îi mai am încă”.

„Sunt dependentă de cercei, am foarte multe perechi, iar broşe îmi cumpăr de oriunde merg. Broşele şi cerceii sunt accesoriile pe care le ador”, povesteşte Alexandra Câmpeanu, încântată de colecţia sa de podoabe.

Cu propriile creaţii a participat la mai multe târguri de profil din Capitală, acolo unde acest gen de accesorii sunt mai apreciate şi mai bine promovate.

Alexandra îşi aminteşte cu drag de primul asemenea târg unde a întâlnit persoane de toate vârstele care se arătau încântate de lucrurile confecţionate de ea.

Bucuria lor a încurajat-o să creeze noi şi noi modele inedite, căni, casete de bijuterii şi rame pe care deocamdată numai ea le lucrează. Pentru că cei care profită de pe urma muncii celor care creează asemenea accesorii nu au întârziat să apară.

Există persoane care cumpără materiale, copie modelele originale şi le vând la preţuri de nimic descurajându-i pe cei care sunt într-adevăr pasionaţi.

Accesorii unicat

Părinţii Alexandrei sunt încântaţi de talentul şi îndemânarea fiicei lor. Tatăl este cel care a încurajat-o şi a sprijinit-o financiar, iar mama este cea care îi poartă broşele şi se laudă cu ele.

Atelierul ei este acasă, în dormitor, acolo unde îşi creează ambianţa cea mai potrivită pentru creaţie.

Muzica bună, lumina potrivită şi relaxarea o ajută să lucreze până la 5-6 ore, timp în care modelează pasta colorată, face combinaţii vesele de diverse forme şi mărimi, le lasă la cuptor câte o jumătate de oră, iar uneori le dă cu lac sau le lipeşte înainte de a fi gata de folosit.

„E multă migală şi trebuie răbdare pentru că pasta se modelează cu mâna. Obiectele sunt unicat şi chiar dacă aş vrea să realizez acelaşi model, ca orice lucru manual, nu-mi iese chiar la fel. Îmi doresc să fac un magazin on-line, dar n-aş vrea să-mi mai fie furate ideile”, spune puţin dezamăgită Alexandra.

Însă până atunci maimuţica cu cercei continuă să îşi expună originalele accesorii pe blog, acolo unde primeşte nu doar comenzi, ci şi laude sau încurajări din toate colţurile ţării.

Notă: Dacă pictezi, modelezi, împleteşti, meştereşti, confecţionezi sau colecţionezi lucruri mai mult sau mai puţin obişnuite şi ai făcut din asta o pasiune te invităm să ne împărtăşeşti lucrurile cu care îţi ocupi timpul liber.

Trimite un e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pentru ca povestea ta să-i poată bucura şi pe alţii sau să-i îndrume pe aceeaşi cale.  

Foto: Arhiva personală

Citit 1127 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.