Senzaţii vândute la magazin

Senzaţii vândute la magazin
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Printre zecile de supermaketuri îşi fac loc, încet, dar sigur, buticurile de pe Domnească *

Încet, dar sigur, Galaţiul începe să ofere cumpărătorilor şi altceva decât simple magazine; au apărut locuri pline de farmec, în care timpul trece agreabil privind, mirosind, evaluând, admirând şi, în final, cumpărând obiecte unice.

Este o mare diferenţă între a intra într-un supermarket în care persistă peste tot refrenul plictisit: „Codul de bare, vă roog!” şi a intra într-un magazin în care aromele orientale de tutun şi floare de portocal se îmbină cu muzica ambientală şi ivoriul sidefului.

La fel cum este o mare diferenţă între a cumpăra o carte „la ofertă”, din raftul unui mall  care  vinde şi şaorma şi LCD-uri, şi a cumpăra o carte dintr-o librărie, ce-i drept, mică, dar intimă, în care muzica în surdină te calmează, iar vânzătoarea nu te deranjează atunci când răsfoieşti, în tihnă, paginile tipărite…

Este, la fel, o mare diferenţă între a cumpăra „un dulce”, plin de E-uri, în casetă impersonală, de plastic şi a alege o prăjitură tradiţională, dintr-un raft la fel de colorat şi plin de promisiuni dulci, precum copilăria...

Să ştiţi că avem şi noi patiserii, cafenele, cofetării, librării şi alte mici magazine pline de surprize, de muzică, de atmosferă şi mai ales de personalitate. Cele mai multe se găsesc pe Domnească.

De pildă, magazinul de narghilele, de vizavi de Primărie. Din stradă nici prin cap nu îţi trece câte senzaţii poţi trăi în interiorul spaţiului mic şi intim al magazinului de cadouri şi suveniruri.

De cum intri, aroma dulceagă de plante exotice, portocal, cuişoare şi ceaiuri se îmbină cu un vag miros de tutun. Iar cine crede că o narghilea este un cadou doar pentru fumători, se înşeală!

Ultima modă în materie de socializare este fumatul … fără tutun la narghilea. Se pufăie arome fine, aduse direct din Egipt, de floare de portocal, kiwi, mere, pacheţele pe care scrie „fără tutun”.

Preţul nu este foarte mare – zece lei un pliculeţ de 50 de grame. Narghilele însă au preţuri ceva mai mari, însă nu exclusiviste, mai ales dacă e vorba de un cadou cumpărat cu banii strânşi de la mai mulţi colegi sau prieteni (de la 85 la 250 de lei).

Însă magazinul de cadouri şi suveniruri nu se limitează nici pe departe doar la narghilele.

Femeile pot găsi şaluri şi eşarfe din mătase, caşmir, lână (de la 22 la 70 de lei), dar şi bijuterii cu pietre semipreţioase (topaz, onix, jad, ochi de tigru) ori cutiuţe de bijuterii, boluri, farfurii din sidef, lemn de trandafir, sau bambus, aduse din Thailanda, India şi Egipt.

Dar poate „piesa de rezistenţă” a magazinului (în afară de narghilele) este ceaiul. Se vând tot soiul de ceaiuri (negru, verde, roşu-Roiboos şi de fructe) în arome şi amestecuri absolut fascinante.

Alături de pliculeţe cu ceai se vând, previzibil, nu?, căni de ceai, cu capac şi infuzor special, dar şi seturi de ceai conţinând cană, ceainic, căpăcel, infuzor. 

Este drept, e criză, iar lumea se gândeşte din ce în ce mai rar la cadouri exotice. Dar o vizită într-un astfel de magazin nu înseamnă numai a cumpăra un simplu produs, ci a trăi momente speciale. Iar acestea, deşi sunt rare, nu vă costă bani!

Citit 1577 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.