Florile Floriilor, în expoziţie inedită

Florile Floriilor, în expoziţie inedită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 70 de piese de minerologie din colecţia personală a tecuceanului Dănăilă Pazvante *

Minerale sub formă de flori, transformate sau nu în bijuterii de etalat în faţa tuturor, aceasta este tema celei mai noi expoziţii de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Salonul de minerale „Florile Floriilor” se deschide astăzi, 26 martie, de la ora 13, şi poate fi vizitat până duminică inclusiv.

Vizitatorii vor admira bijuterii unicat din pietre naturale, sidef, corali, perle sau chihlimbar, pietre semipreţioase, cristale, colecţii de minerale, eşantioane minerale, minerale şlefuite, geme, fosile, produse ornamentale din piatră, obiecte decorative si ornamentele.

Pietrele provin din toate colţurile lumii: geode şi cuarţ din Brazilia, cuarţ roz din Madagascar, jad din China sau Canada, turcoaz din America de Nord, agate din Mexic, lapislazuli din Afganistan, lemn silicifiat, calcedonie, lizardit sau diverse flori de mină (renumitele stibine, calcite, cuarţuri) din România, opal din Australia, malachit din Congo, azurit din Maroc, scoici din Noua Zeelandă.

Colecţionari din toată ţara

Salonul este organizat în parteneriat cu colecţionarii şi pasionaţii de lumea minerală din Bucureşti, Baia Mare, Cluj, Satu Mare, Arad, Sângeorz Băi şi Galaţi.

Pentru prima dată, vor fi expuse într-un muzeu 70 de piese de mineralogie, extrem de preţioase, unice prin valoarea lor ştiinţifică, aparţinând domnului Vasile Dănăilă Pazvante din Tecuci.

Exponatele aparţinând Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi şi cele din colecţia personală Vasile Dănăilă Pazvante vor putea fi admirate la muzeul gălăţean până pe 30 mai 2010.

Camelia Burluc, directoarea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, îi asigură pe gălăţeni că, la fiecare început de primăvară, instituţia le va oferi în dar altfel de flori.

Citit 896 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.