Opt reguli pentru o memorie de cursă lungă

Opt reguli pentru o memorie de cursă lungă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Există mai multe obiceiuri de viață și strategii pe care le poți adopta pentru a-ți păstra memoria în stare bună și pentru a susține sănătatea creierului pe termen lung, potrivit doc.ro. Iată câteva recomandări:

Activitate fizică - Exercițiile fizice regulate sunt benefice pentru sănătatea creierului; acestea pot îmbunătăți circulația sângelui în creier și sprijină creșterea noilor celule cerebrale. Obișnuiește-te să faci cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderată pe săptămână.

Alimentație sănătoasă - O dietă echilibrată, bogată în antioxidanți și acizi grași Omega 3, poate sprijini sănătatea creierului. Consumul regulat de fructe și legume proaspete, pește gras (cum ar fi somonul, heringul sau macroul), nuci și semințe crude ori coapte este benefic.

Somn adecvat - Somnul de calitate este esențial pentru funcționarea optimă a creierului și nu numai. Încearcă să menții un program regulat de somn și să acorzi importanță unui mediu de odihnă liniștit și întunecat.

Menținerea unor relații sociale - Interacțiunea socială și comunicarea regulată cu prietenii și familia, participarea la evenimente sociale sau culturale pot stimula creierul și pot îmbunătăți funcția cognitivă.

Gestionarea stresului - Practicarea tehnicilor de gestionare a stresului, cum ar fi meditația, yoga sau respirația profundă, poate ajuta la reducerea stresului. Foarte bun remediu pentru stres este sportul.

Efectuarea unor exerciții mintale - Menținerea activă a creierului prin exerciții cum ar fi cititul, rezolvarea de puzzle-uri, învățarea de lucruri noi sau practicarea unor jocuri de logică poate ajuta la păstrarea memoriei pe termen mai lung.

Evitarea substanțelor toxice - Fumatul și consumul excesiv de alcool pot avea un impact negativ asupra sănătății creierului și al întregului organism. Este recomandabil să le eviți.

Controalele medicale regulate - Mulți oameni nu merg la medic decât dacă se simt rău, însă medicii spun mereu că e mai ușor să previi decât să vindeci și e mai ușor să tratezi o boală incipientă decât una în stadiu avansat. Dacă observi schimbări semnificative în ceea ce privește memoria sau funcția cognitivă, este important să mergi la medicul de familie, care îți va da instrucțiunile necesare legat de ce să faci în continuare. Uneori, problemele de memorie pot fi un semn al unei afecțiuni medicale subiacente, cum ar fi Boala Alzheimer sau alte tulburări cognitive, care au nevoie de tratament susținut.

Citit 665 ori Ultima modificare Duminică, 11 Februarie 2024 12:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.