Brânzoaice pufoase sau poale-n brâu

Brânzoaice pufoase sau poale-n brâu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ingrediente: pentru aluat: 3 gălbenușuri, 100 g unt cu min. 80 % grăsime, 350 ml lapte, 50 g zahăr, 30 g drojdie proaspătă sau 10 g drojdie uscată, vanilie (1 plic zahăr vanilat sau ½ linguriță extract), coaja de lămâie rasă, un praf de sare; pentru umplutura: 500 g brânză de vaci,  ou, 200 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat sau 1 linguriță extract de vanilie, 2 lingurițe coajă rasă de lămâie, un praf de sare,100 g griș,100 g stafide; pentru uns: 1 ou bătut.

Preparare: Se amestecă zahărul cu drojdia și cu laptele călduț. Se adaugă apoi treptat gălbenușurile, untul la temperatura camerei, coaja de lămâie rasă și vanilia și se omogenizează cu un pic de făină. Se adaugă apoi sarea și restul de făină și se frământă aluatul. Se lasă la dospit până își dublează volumul. Brânza de vaci se amestecă cu restul ingredientelor și se adaugă în final grișul si stafidele. Stafidele nu trebuie înmuiate deoarece se vor umfla la copt prin absorbirea zerului în exces. Se întinde foaia și se decupează pătrate care se ung cu ou și se închid ca un plic. Primul colț se așază peste umplutură și se unge cu oul bătut, se ridica și colțul opus și se unge cu ou. Se coc 10 minute la 180°C și încă 10 minute la 160° C. Cuptorul trebuie sa fie bine încins înainte de a le pune la copt.

 

Citit 589 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Martie 2024 22:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.