Ciorbă de hribi, acrită cu borș

Ciorbă de hribi, acrită cu borș
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ciorbele sunt mâncăruri nutritive, care asigură un aport de nutrienți necesar în zilele reci din an. Un asemenea preparat este și ciorba de hribi, specialitate culinară  apreciată în bucătărie. 

Ingrediente: 1 kilogram de hribi, 100 grame de orez, 200 de grame de smântână, (2 ouă, pentru zilele când nu e post), 2 ardei verzi, 2 cepe de apă, 3 roşii, 2 morcovi, o jumătate de ţelină, o legătură de pătrunjel, o legătură de leuştean, sare, piper, cimbru, 1 litru de borş, 50 ml. de ulei. 

Preparare: Aceasta nu este deloc o reţetă complicată. Hribii se spală foarte bine şi se opăresc, după care se taie în cubuleţe sau felii. Legumele se toacă mărunt şi se pun la fiert, iar când sunt pe jumătate fierte, se adaugă şi hribii. După aproximativ 20 de minute, în oală se pune şi orezul şi se mai lasă la fiert până când este gata şi orezul. După aceea, trebuie adăugat borşul, care ar trebui încălzit în prealabil. Se pune sare, apoi aşteptăm ca oala să dea în clocot. Reglăm gustul cu sare şi piper, după care se adaugă untul şi uleiul. În final, amestecăm smântâna cu oul, iar conţinutul se toarnă în oala cu ciorbă, după care oprim focul. Continuăm însă să amestecăm, până când se omogenizează conţinutul. Presărăm apoi verdeaţa şi servim delicioasa ciorbă de hribi caldă. Poftă bună!

Ce sunt hribii și de ce sunt atât de apreciați în gastronomie

Hribii sunt ciuperci comestibile care se găsesc în regiunile cu climă temperată din întreaga lume.

Aceștia fac parte din familia Boletaceae și sunt ușor recunoscuți datorită formei lor speciale, caracterizate de o pălărie mare și un picior robust. Deși hribii sunt în general de culoare brună, aceasta poate varia în funcție de specie.

Aceste ciuperci au devenit extrem de apreciate în gastronomie datorită caracteristicilor lor distincte. Importanța hribilor în gastronomie este dată de gustul lor unic și de textura lor cărnoasă. Aceștia sunt folosiți într-o varietate de preparate culinare, de la supe și tocănițe, până la salate și chiar pizza.

Hribii pot fi conservați pentru utilizare pe parcursul întregului an, ceea ce îi face și mai valoroși în gastronomie, oferind posibilitatea de a-i utiliza în diverse rețete pe tot parcursul anului. În România, hribii sunt extrem de apreciați și sunt frecvent utilizați în prepararea unor rețete tradiționale.

 

 

Citit 491 ori Ultima modificare Duminică, 31 Martie 2024 11:44

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro