Cât ne costă joaca de-a spionii

Cât ne costă joaca de-a spionii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu-i bine să-ţi bagi nasul în treburile altora, dar s-o recunoaştem: e tare interesant şi dă dependenţă! Aşa că dacă vreţi să spionaţi, să vă surprindeţi partenerul de viaţă călcând pe bec şi să vă monitorizaţi angajaţii sau să deveniţi James Bond în persoană, pregătiţi-vă trusa de spion. E musai să conţină mai multe gadget-uri, în funcţie de necesităţi. Toate se pot cumpăra cu doar un click şi, evident, cu mulţi bani.

Gelozia e boală grea, iar gadget-urile o alimentează

Un keylogger pe care îl găsiţi la 265 de lei vă ajută să înregistraţi tot ce tastează partenerul de viaţă pe calculatorul propriu. Keylogger-ul se montează în mufa destinată tastaturii pe calculator, iar mufa de la capătul cablului tastaturii se montează în keylogger. Gadgetul înregistrează, în cei 4MB de memorie flash, până la 2.000.000 de semne tastate, echivalentul a 1.000 de pagini scrise. Keyloggerul are doar 48 de milimetri şi e mov, la fel ca mufa tastaturii. Nu poate fi detectat de antivirus şi, fiind codat de 128 de biţi, nu poate fi accesat decât prin introducerea unui cod pe care cel care l-a instalat îl cunoaşte.

La 670 de lei puteţi cumpăra un videologger, care se montează în mod similar, dar la mufa şi cablul monitorului. Cu ajutorul gadgetului, veţi vedea în timp real la ce se uită partenerul de viaţă şi cu cine comunică prin intermediul unor programe de tip Skype.

O altă soluţie: microfoanele cu GSM. Emiţătorul rămâne în casă şi, pe o distanţă de până la 10 metri, veţi putea asculta conversaţiile din incintă, pe telefonul dumneavoastră mobil. Vă costă aproape 3.500 de lei.

Găsiţi şi ceasuri de perete cu cameră video şi activare la mişcare. Vor fi ochii dumneavoastră vigilenţi de acasă, cât timp sunteţi plecat. Înregistrează până la 45 de ore la rezoluţii care variază de la 640x480 la 1280x720 şi costă aproape 590 de lei.

Cum vă monitorizaţi angajaţii?

Cel mai ieftin şi mai practic mod este să instalaţi în birouri camere video mascate în obiecte şi cu activare la mişcare. Costă 240 de lei bucata, dar veţi putea vedea cine munceşte şi cât. Şi cine ştie câte alte lucruri veţi descoperi despre viaţa la birou…

Bune ar fi şi prelungitoarele cu microfoane GSM, care vor înregistra cu fidelitate tot ce se vorbeşte într-un birou. Au o rază de acţiune de cinci metri şi pot transmite, în timp real conversaţiile angajaţilor pe telefonul mobil al supervizorului. Funcţionează cu cartele GSM din orice reţea şi costă 390 lei.

Evident, dispozitivele folosite în cazul monitorizării partenerului merg şi pentru supravegherea angajaţilor.

Bond. James Bond!

Nu sunt chiar dotările MI6-ului britanic, dar vă faceţi treaba excelent cu ele, mai ales dacă sunteţi spioni începători. Un reportofon rusesc profesional vă va costa peste 1.700 de lei, dar nu uitaţi: informaţia înseamnă putere, nu banii. Înregistrează până la 300 de ore şi funcţionează 60 de ore pe acumulatori. Expus la soare poate înregistra non-stop, datorită micro-panoului foto-voltaic inclus. Înregistrarea poate fi programată să înceapă la un anumit nivel de decibeli, iar captarea se face până la 10 metri distanţă. Are pornire şi oprire vocală. E lung şi lat de doar 3,6 centimetri şi gros de 9 milimetri.

Pentru a lua la studiu documente pe care alţii nu vor să vi le pună la dispoziţie, vă puteţi folosi de un scanner portabil. Costă 360 de lei şi are nevoie de 2 secunde ca să scaneze o imagine alb-negru şi la calitate redusă şi de 13 secunde pentru una color, la calitate mare. Rezoluţia este 600 dpi. Formatul imaginilor scanate este .jpg. Dezavantajul este că dimensiunile sunt destul de mari. Scannerul lung cât o coală A4 şi la de 2,5 centimetri. Poate reţine peste 300 de imagini color la calitate înaltă şi peste 1.300 alb-negru, la calitate joasă.

Un pix care transmite prin bluetooth şi care este dotat cu microcască găsiţi la 490 de lei şi s-ar putea dovedi util, chiar dacă dar pare mai degrabă un gadget de copiat la examene decât unul de spionaj.

Citit 2396 ori Ultima modificare Marți, 04 Decembrie 2012 14:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.