VIDEO / Fascinanta Românie: Locuri stranii cu poveşti... incredibile

VIDEO / Fascinanta Românie: Locuri stranii cu poveşti... incredibile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România este cunoscută drept o ţară cu bogăţii imense în ceea ce priveşte turismul. Cu toate astea, unele locuri sunt chiar şi astăzi necunoscute, deşi au în spate poveşti uimitoare. Iată câteva locuri nu foarte vizitate, extrem de frumoase, dar cu o latură stranie:

Peştera cu oase

În sistemul carstic al Văii Minişului, în apropiere de Anina, judeţul Caraş Severin, se află o peşteră a cărei nume a făcut înconjurul lumii în urmă cu aproape un deceniu. În această peşteră au fost găsite rămăşiţe umane extrem de vechi ale omului modern. Fosilele, provenind de la trei indivizi, au fost datate la o vechime de 35.000 de ani, sau 40.500 folosind date calibrate, ceea ce le face cele mai vechi rămăşiţe din Europa ale omului modern.

Paranormalul din Buzău

În comuna Bozioru din judeţul Buzău cerul are o claritate ciudată. Cercetătorii au examinat acest fenomen, dar nu au putut încă găsi o explicaţie logică sau o cauză. Aparent, când cerul este senin temperatura înregistrată de sticlirile sale prin măsurători precise atinge în jurul a 6000 de grade Kelvin. Ei bine, sticlirile cerului de de-asupra comunei Bozioru au 23 de mii de grade Kelvin. Pe lângă cercetătorii ştiinţifici intrigaţi de fenomen, mai sunt şi cei extrasenzoriali care consideră că zona este un vortex de energie în care spaţiul şi timpul se acordă cu axa infinitului. Nu avem de unde şti dacă acest lucru este adevărat, dar locuitorii zonei par să creadă povestea şi vorbesc despre dispariţii misterioase, teleportări, defectarea echipamentelor electronice, izvoare radioactive şi OZN-uri.

Locul unde apa curge la deal

Deşi pare paradoxal, în zona Bucium –Iaşi acest lucru chiar se întâmplă. Şi nu doar apa se comportă ciudat, ci şi maşinile. Internetul este plin de oameni care s-au înregistrat în timp ce maşina lor urca dealul având motorul oprit. Locuitorii din zonă au tot felul de explicaţii paranormale pentru fenomen: fantome, găuri de aer în pământ, radiaţii sau câmp magnetic inversat. Adevărul este că totul e o simplă iluzie optică. "Verificarea se poate face cu o cumpănă sau un vas mare de apă. Deşi ai impresia că e înclinat în orizontală, de fapt e invers. Am mai întâlnit un aşa loc în munţii Retezat, iar apa dintr-un pârâu curgea la deal. Este doar o iluzie optica", a declarat prof. univ. Dumitru Luca, decanul unei Facultăţi de Fizică. Deci locul nu e chiar unic în România.

Balta vrăjitoarelor

Balta vrăjitoarelor se află în apropiere de Bucureşti, la doar 30 de minute distanţă de pădurea Cernica. Nu e nicidecum un loc impresionant, având doar câţiva metri în diametru şi doar doi metri adâncime. Legendele din zonă spun că acolo se adună vrăjitoarele în momente cheie ale anului (Sfântul Gheorghe, Sânzienele) şi fac tot felul de ritualuri. De-asemenea, se spune că balta este de fapt un portal către alte tărâmuri şi că după cutremurul devastator din 1977, acolo au fost aruncate tone de moloz în încercarea de a astupa balta, dar totul a fost înghiţit şi a dispărut în doar câteva zile. Probabil de-asta animalele nu beau niciodată apă de-acolo.

Lupul fantomă din Poeni

Satul Poeni, situat la poalele Munţilor Poiana Ruscă, ascunde nişte întâmplări macabre şi bizare. Aparent, mai mulţi săteni spun că au fost atacaţi de lupi. O femeie ar fi fost omorâtă şi devorată de ceea ce, la prima vedere, pare a fi un lup. Zoologii au infirmat această supoziţie, spunând că de obicei lupii nu atacă oameni, decât dacă sunt turbaţi şi că nu devin mâncători de oameni, fenomen care se întâlneşte doar în cazul tigrilor sau leilor. Misterul se adânceşte şi mai mult dacă se ia în calcul faptul că în Poeni nu mai există lupi de peste 100 de ani. Cei care au reuşit să scape spun că fiara arăta precum un câine foarte mare şi avea blană neagră şi zburlită, nu lăsa urme pe zăpadă sau pe pământ atunci când fugea, ca şi cum ar fi plutit.

Citit 2040 ori Ultima modificare Vineri, 09 August 2013 15:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.