Cutremurele de la Izvoarele nu sunt un fenomen unic în lume. Un caz similar a avut loc luna trecută în America

Cutremurele de la Izvoarele nu sunt un fenomen unic în lume. Un caz similar a avut loc luna trecută în America
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O uzină din SUA, statul Oklahoma, care se ocupa cu debarasarea reziduurilor obţinute în urma diferitelor procese tehnologice – apă poluată – a fost închisă după ce la doar două săptămâni de la începerea activităţii numeroase cutremure mici, de suprafaţă, au zguduit comunitatea.

Uzina injecta apa poluată la adâncimi mari pentru a evita poluarea solului şi a pânzei freatice. Activitatea propriu-zisă a început pe 3 septembrie, iar cutremurele au apărut după doar două săptămâni. După o scurtă perioadă de analiză şi studiu a fenomenului seismologii au concluzionat că, cel mai probabil, de vină este uzina şi activitatea acesteia. Pe măsură de cutremurele au devenit tot mai dese şi au atins magnitudini de 3,4 grade pe scara Richter, majoritatea dintre ele având epicentrul exact în locul unde reziduurile erau injectate, autorităţile locale au decis că cea mai bună soluţie este închiderea uzinei.

Din păcate articolul publicat pe site-ul stateimpact.npr.org nu menţionează şi dacă soluţia a fost eficientă sau dacă activitatea seismică a scăzut. Totuşi, se pare că cercetătorii americani sunt din ce în ce mai convinşi că seismele sunt produse de activităţile de injectare a reziduurilor în subteran şi de explorarea gazelor sau a petrolului, deoarece începând cu 2013, când foarte multe uzine de acest fel au fost puse în funcţiune, cutremurele s-au intensificat de-odată în tot centrul Americii.

În clipul de mai jos este explicată legătura dintre activitatea acestor uzine şi cutremurele generate:

Citit 1951 ori Ultima modificare Luni, 27 Aprilie 2015 17:19

3 comentarii

 • postat de un idiot care plateste taxe
  Duminică, 20 Octombrie 2013 19:42
  5.13.213.***
  Stiind ca in USA redeventa este CATRE STAT de 8% dar, PROPRIETARUL TERENULUI SUB CARE SE AFLA NU STIU CE RESURSA PRIMESTE intre 60 si 80% din profit, despre ce anume vorbim? Cat primesc romanii? Ca se duce draq si agricultura si alte alea! De ce se vor fi inghesuind strainii sa cumpere teren la noi? De dorul agriculturii? Hai sa fim seriosi! Deja se stie ca nevasta lu' MRU primeste de peste 7 ani 7000 euroi sa faca nu stiu ce fise medicale! Da. Dar ANI/DNA/DIICOT = procurorii nu au habar de asta! Deci nici kovesi&morar.
  0
  2
  Raportează
 • postat de seamana cu raportul IGR?
  Duminică, 20 Octombrie 2013 05:48
  69.196.190.***
  Poate asa afla si cei de la OMV, ca ei se jura ca n-au mancat usturoi si nici gura nu le pute.
  Garda de mediu cumva mai exista, alo?
  Asteptam masuri si speram ca oamenii din zona afectata vor avea casele refacute.
  Problema de lunga durata e apa contaminata din zona, asta nu se mai recupereaza.
  In tari civilizate, in asemenea situatii, locuitorii au fost compensati si au primit si apa gtatis tot timpul. Sper sa se sesizeze primaria si sa actioneze sa-i sprijine pe acesti oameni sa-si capete drepturile.
  0
  1
  Raportează
 • postat de n idiot care plateste taxe
  Vineri, 18 Octombrie 2013 20:18
  5.13.213.***
  Oare unde au ajuns rezidurile din acel vapor al groazei neprimit in H-UE ci doar la sclavii din Romania?
  O intrebare pentru slujbasii cu 160 milioane pe luna numiti procurori dupa ce au acaparat, prin inchiderea dosarelor cu hotiile gastii Basescu, CCR-ul, CSM-ul si mai doresc sa fie numiti magistrati:
  - in '83 Ceasca a interzis din cauza cutremurelor exploatarea sondelor din jud. Galati, cutremure dovedite a fi cauzate de injectia de solutie de sare;
  - din '98 se injecteaza solutii de deseuri, INCLUSIV CIANURATE.
  - ce anume legatura este intre ploi - 35 de zile transfer pe 100ml adancime cu ce anume se intampla la noi in judet cu cutremure la 800 - 1200m , adica exact adancimea la care se efectueaza injectiile astazi?

  Dupa eliberarea de sclavagism, conform modelullui Argentina, s-ar putea sa afle si romanii despre ce anume a fost vorba. Chiar daca va urma un episod asemenator cu razboiul Malvinelor!
  1
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.