Călătoria în timp - între mit şi realitate (VIDEO)

Călătoria în timp - între mit şi realitate (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Probabilitatea călătoriei prin timp este foarte mare, iar odată ce acest lucru a fost realizat atunci el există pe tot parcursul timpului. Ştiind că acest lucru este posibil şi că universul are miliarde de ani, este foarte probabil ca o altă civilizaţie să fi reuşit deja să manipuleze timpul, şi poate chiar au descoperit o cale de a călători prin el. De-asemenea este foarte posibil ca şi oamenii să reuşească într-o zi să călătorească înainte şi înapoi în timp, iar dacă acest lucru este adevărat, atunci, logic, călătoria în timp există deja.

Artefacte dubioase

Artefactele dubioase umplu multe dintre subsolurile uitate şi abandonate ale marilor muzee de istorie naturală din lume. Abia vizibile, prin colţuri prăfuite - aruncate printre celelalte descoperiri ciudate ale arheologiei - se află cheile care ar putea dezlega cele mai mari mistere ale omenirii.

Obiectele ciudate descoperite, studiate şi aruncate sunt mai frecvente decât credem. Mii de lucruri care contrazic ordinea firească a lucrurilor şi pe care cercetătorii le-au catalogat drept parte a ascensiunii omenirii, au fost considerate aberante şi abandonate.

Super civilizaţii pierdute, astronauţi antici… sau călători în timp?

Rămăşiţele oxidate ale unui şurub conic cu filet au fost descoperite într-o bucată de cărbune extrasă dintr-o mină de lângă Treasure City, Nevada, în 1869. Aparent şurubul a fost scăpat s-au pierdut într-o zonă cu vegetaţie bogată care ulterior, în urma unui proces care a durat circa 60 de milioane de ani, s-a transformat în cărbune acaparând şi conservând astfel curiosul artefact.

Ce poate să creadă cineva despre un şurub prelucrat mecanic descoperit într-o bucată de cărbune care este estimată a avea 60 de milioane de ani? Cum a ajuns acel şurub acolo? Cine l-a scăpat  în mlaştina care s-a transformat în zăcământ de cărbune zeci de milioane de ani mai târziu?

Pot fi doar trei răspunsuri plauzibile:

Fiinţe non-umane care au vizitat planeta şi l-au scăpat din greşeală, sau cunoştinţele noastre despre istoria şi originea omenirii sunt complet eronate, iar rasa umană există de zeci de miliarde de ani şi a avut civilizaţii foarte avansate care s-au prăbuşit în barbarism, sau călători în timp care au venit din viitor pentru a studia trecutul preistoric şi au pierdut din greşeală un şurub.  

Cineva ar putea spune că descoperirea acestui şurub ar putea fi o farsă elaborată, dar asta s-ar contrazice direct cu faptele din documente - artefactul a fost datat, având o vârstă de 300 de milioane de ani. Iar şurubul nu este singura anomalie descoperită. Clopoţei, bijuterii, aliaje prefabricate, rămăşiţele unor limbi străvechi neidentificate descoperite în cariere de piatră, toate acestea şi alte artefacte au fost călcate în picioare de muncitori, mineri şi excavatoare timp de sute de ani.

Călătoria în timp, un mit?

Probabilitatea călătoriei în timp este necunoscută; posibilităţile sunt infinite. După cum a fost specificat, dacă vreodată călătoria în timp se va realiza atunci aceasta există pe tot parcursul timpului.

Suntem o rasă tânără care orbităm în jurul unei stele, de generaţia a treia, la marginea galaxiei noastre. Să declari călătoria în timp imposibilă - sau că aproape totul este imposibil - ar însemna să trântim uşa în nas raţiunii şi imaginaţiei. Ar fi de asemenea culmea aroganţei.

Citit 1409 ori Ultima modificare Joi, 22 Mai 2014 15:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.