Triunghiul Bermudelor din România/ Pădurea plină de SPIRITE şi OZN-uri (FOTO/ VIDEO)

Triunghiul Bermudelor din România/ Pădurea plină de SPIRITE şi OZN-uri (FOTO/ VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Undeva pe lângă Cluj-Napoca se află unul din cele mai misterioase locuri din România. Este vorba despre pădurea Hoia-Baciu, un loc straniu, lipsit de timp şi parcă desprins dintr-o altă lume, unde au loc tot felul de fenomene paranormale, de la apariţii de fantome, iele şi strigoi, la OZN-uri şi porţi spre alte lumi. Zona este considerată un fel de Triunghi al Bermudelor din România, majoritatea curioşilor trecând aici prin experienţe ciudate, care îi marchează pe viaţă. Fiind un loc atât de misterios, scepticii şi cercetătorii au încercat în zadar să dea sens unor lucruri greu de explicat.

Ce spun localnicii

Oamenii care locuiesc în apropierea pădurii sunt foarte temători şi îi sfătuesc pe cei cu spirit mai aventurier să fie cu băgare de seamă când pătrund în codrul pe care îl consideră un sălaş al Necuratului. Locuitorii ştiu din strămoşi că trebuie să se ferească să intre în acest loc, iar cei care intră încep să trăiască tot felul de stări şi senzaţii inexplicabile: anxietate, vomă, greaţă şi uneori chiar arsuri pe piele. De asemenea, cei care se aventurează singuri relatează că se simt tot timpul priviţi şi urmăriţi de umbre care se plimbă printre copaci, simţind nevoia să se uite înapoi o dată la câţiva paşi, de parcă ar simţi o răsuflare rece în ceafă. Se spune că odată ce ai intrat în această pădure nu eşti niciodată singur.

Primele cercetări de specialitate

Primul curajos care s-a decis să facă o cercetare amănunţită a acestui loc misterios a fost biologul Alexandru Sift (1936-1993). Acesta a fost atras de poveştile incredibile pe care le-a auzit despre Pădurea Hoia-Baciu şi a început să înteprindă numerose călătorii în locul enigmatic. Nu a durat mult şi rezultatele la care se aştepta au început să apară. Omul de ştiinţă a observat cum de fiecare dată când se aventura prin pădure era urmărit de nişte umbre, într-un final reuşind să le fotografieze. Surpriza a fost şi mai mare atunci când a developat fotografiile: pe lângă acele umbre mai erau tot felul de siluete şi lumini stranii pe care nu le mai văzuse până atunci. În curând, rezultatele incredibile pe care le-a obţinut au atras şi alţi cercetători, care s-au implicat în studiul acestui loc misterios.

OZN-uri

Fenomenul care a reuşit să răspândească faima Pădurii Hoia-Baciu şi peste graniţe a avut loc pe data de 18 august 1968. Atunci, un tehnician-militar pe nume Emil Barnea, în vârstă de 45 de ani, a vrut să petreacă un weekend, alături de prietena sa şi încă doi amici, undeva în mijlocul naturii, departe de zgomotul oraşului. Contrar avertismentelor, cei patru au ales să se aventureze în pădurea misterioasă. Fiind plecat în căutare de lemne pentru foc, acesta se pomeneşte chemat de prietenii săi. Când a ajuns, nu mare i-a fost mirarea să observe un OZN care survola deasupra pădurii fără să emită vreun sunet. După câteva manevre, obiectul zburător neidentificat a început să emane lumină şi s-a ridicat spre cer, dispărând din câmpul vizual. Cu toate astea, OZN-ul a rămas imortalizat în fotografiile pe care Emil a reuşit să le facă, unele dintre cele mai clare fotografii cu OZN-uri din lume. La scurt timp, aceste fotografii au fost verificate de experţi, pentru a li se determina autenticitatea, care - surprinzător - a fost incontestabilă. Vâlva stârnită a făcut ca fotografiile să apară pe la toate întrunirile ufologice din lume şi prin toate revistele dedicate acestui fenomen.

În continuare, o enigmă

Ceea ce se întampla în Pădurea Hoia-Baciu nu este un fenomen unic în lume. Cu toate acestea, locul este considerat de toţi marii parapsihologi drept cel mai important areal al manifestării fenomenelor inexplicabile de pe întreaga planetă.

Ascunse sau la vedere, fenomenele din Pădurea Baciu rămân o enigma pentru oamenii de ştiinţă, cât şi pentru adepţii paranormalului.

Citit 6237 ori Ultima modificare Joi, 05 Iunie 2014 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.